![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáci paradajkový pretlak
Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky quiche s paradajkami
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z cviklových listov
Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s bazalkovým tofu
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryža na grécky spôsob
Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolový šalát
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom
Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninový šalát s rybičkami (fotopostup)
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gjuveč na piatok (fotopostup)
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia so zemiakmi - obed z jedného pekáča
Zemiaky ošúpeme, nakrájame kolieska a osolíme. Rovnomerne ich poukladáme na dno sklenenej nádoby na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninový šalát s feniklom
Zeleninové šaláty sú veľmi vďačným ľahkým jedlom. A ak sa tam "vpašuje" fenikel, je to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrovo-paradajkové Amorove šípy
Pripravte mini prekvapenie pre vaše lásky ako malé romantické pohostenie. Postačia vám k tomu drobné paradajky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom
Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s lososom a syrom feta
Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sýty šošovicový šalát
Šošovicu necháme namočenú odstáť asi hodinu a následne ju uvaríme (pozor nerozvariť). Uvarenú ju scedíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca pizza rýchlo a jednoducho
Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevetový koktail
Party shocker, ktorý sa už dávno nepapá len v obleku a večerných šatách.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Praženica s paradajkami a feta syrom
Na podobnej praženici si pochutnávala operná speváčka Adriana Kučerová v jednej gréckej krčmičke.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)
Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninový šalát z rúry
Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....