#japonskakuchyna

prazdny

Bravčové Tonkatsu

Bravčové mäso

Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.

prazdny

Mille-Feuille Nabe

Bravčové mäso

Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

prazdny

Japonský cheesecake

Dezerty

Fantasticky nadýchaný, penový cheesecake. Vždy som ho chcela ochutnať :)

prazdny

Lilek s hovězím po japonsku

Hovädzie mäso

Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

prazdny

Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

Hlavné jedlá

Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...

prazdny

Sushi v štýle „cha han donburi“

Bezmäsité jedlá

Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

prazdny

Miso polievka

Večera

Recept od Tomáša Schwartza, ktorý si vyskúšali výhercovia prázdninového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

prazdny

Ryžové rezance Yakisoba

Hovädzie mäso

Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

prazdny

Miso polievka

Večera

Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept pripravili šikovní študenti...