Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance Yakisoba

shanshi - fotkaShan´shi, 22. septembra 2017. Komerčný recept.
Ryžové rezance Yakisoba
Foto: shanshi

Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

4
porcie

Suroviny

300 g
60 g
100 g
100 g
80 g
60 g
100 g
20 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu umyjeme a nakrájame na rezance. Dáme do woku spolu s očisteným a na drobno nakrájaným zázvorom. Restujeme na teryaki omáčke, kým sa nám mäso nezatiahne.

  2. 2

    Pridáme baby mrkvu, baby kukuricu, očistené fazuľové lusky a namočené judášovo ucho. Judášovo ucho je namočené pol hodinu v studenej vode. Necháme spolu dusiť kým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Keď je zelenina polomäkká, pridáme očistený, na jemno pokrájaný pór na kolieska.

  4. 4

    Ryžové rezance varíme zvlášť - do hrnca nalejeme studenú vodu, osolíme. Vodu privedieme do bodu varu, potom pridáme ryžové rezance. Keď budú rezance al dente, scedíme a opláchneme ich. Takto hotové ich pridáme k zmesi a spolu na panvici premiešame.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@Radox1 (22.9.2017 15:08)

darmo budeš posielať, nič sa nezmení. ja som sa učila za kuchárku pred 27 rokmi, môj syn sa učí teraz a žiadna zmena. očistiť tony zemiakov, cibule, cesnaku, umývať čierny riad, to ich "učia" stále. ale ako sa varí segedínsky guláš, aké sú novoty v gastronómii, to nie. a potom sa všetci veeeľmi čudujú, že zo škôl vychádzajú kuchári, čo nevedia ani len to, ako sa robí paprikový základ, napr. smutné
Nerozumiem takej ignoracii, vcera pridali miso polievku bez miso, a dnes pridaju yakisoba , kde soba nie je je ryza.
To je ako robit madarsku kuchynu bez cervenej papriky.
@Mata3636 (22.9.2017 15:28)

to bola sranda,jasne ze neposlem.nebudem predsa tomu chlapcovi skodit.ale aj on sam si moze nastudovat,ze sa to nedusi,ako sa varia rýzove slize a tak........ja som samouk,a metodiku spravnych postupov varenia mam v malicku.
možno je to pôvodne japonské jedlo, ale ho prispôsobili slovenskej kuchyni. Takto prispôsobujú aj Vietnamci a Číňania v ich chutnej kuchyni na Slovensku. A je z toho yakisoba na slovenský spôsob.

Pridaj komentár k receptu: