Vyprážané papričky
Vyprážané papričky

Tempura papričky plnené syrom videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 1. decembra 2021

Chrumkavý snack k filmu, hokejovému zápasu, na piknik, či na ohurovanie hostí na návšteve. Finger food inšpirovaný Japonskom.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

24 ks
80 g
30 g
150 g
7 g
100 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    K shishito papričkám - áno, dajú sa vymeniť za hociktorú inú. Napríklad za jalapeño, kapiu, sladkú papriku, skrátka za čokoľvek. Shishito sú však v tomto prípade (tempura technika) tradičné.

  2. 2

    Recept samotný je veľmi jednoduchý. Papričky umy a narež po dĺžke. V osobitnej miske zmiešaj nátierkový syr a nastrúhaný čedar (druh syra sa samozrejme dá tiež alternovať). Dochuť čiernym korením a premiešaj. V tomto bode sa dá pridať do zmesi čokoľvek podľa vkusu. Hotovú plnku “nabi” do pripravenej papričky.

  3. 3

    V hlbokej nádobe si priprav tempura cestíčko. Zmiešaj múku, kypriaci prášok, vodu, soľ a korenie. Dobre premiešaj, ideš po hustej, no stále tekutej konzistencii.

  4. 4

    V hrnci, alebo panvici zohrej olej na teplotu 190 ºC. Papričky obaľ v tempura cestíčku a vlož ich smažiť do hrnca - 2 minúty z každej strany. Vyber a prebytočný olej nechaj potom vsiaknuť do kuchynskej servítky. Podávaj čerstvé a chrumkavé. Instagram : walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia