Mille-Feuille Nabe fotorecept
Foto: soni2811
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot Zobraziť celý popisVýraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom. U nás doma je to obľúbená pochúťka, len niektoré suroviny je nutné zakúpiť v ázijských potravinách.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso potrebné k tomuto jedlu je dostať v obchodnom reťazci vákuovano balené a nakrájané. Náramne to zjednoduší prípravu. Inak by sme museli krájať zmrazený bravčový bôčik na tenké plátky.
-
2
Čínsku kapustu umyjeme a listy oddelíme.
-
3
Teraz začneme vrstviť - na jeden list kapusty (vrchnejší, väčší) dáme dva pláty mäsa. Na menšie už len jeden.
-
4
Postupne si vytvoríme kapustovo-bravčovú pyramídku.
-
5
Pripravíme sa na krájanie :)
-
6
Každú pyramídku potom rozrežeme na tri časti.
-
7
Umyjeme huby shimeji a zbavíme ich spodnej časti tak, aby stále držali pokope. (Môžu byť biele, alebo hnedé. Ja som nakoniec použila tie hnedé.)
-
8
Narezané 'listy' pomaly naukladáme dookola do hrnca a do prostriedka dáme huby.
-
9
Očistený zázvor nakrájame na plátky a opatrne vložíme medzi listy.
-
10
Listy zalejeme 1,2 l vývaru dashi, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale vrecúška - 1,2 l vody s potrebným objemom mini granuliek dashi. Ak máme doma, alebo sme si kúpili, tak pridáme aj riasu kombu.
-
11
Takto vyzerá obsah sáčku.
-
12
Pridáme sojovú omáčku...
-
13
Soľ...
-
14
A privedieme do varu. Varíme kým mäsko nezmäkne, asi 20-30 minút. Závisí od hrúbky plátkov bravčového.
-
15
Servírujeme ako polievku v miske - vývar, mäsko, kapusta, huby. Môžeme zajedať ryžou. Dobrú chuť!
celý recept je nad moju fantáziu
si proste lepšia..priateľka zakopečková
:-))))))))))))))