Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Mille-Feuille Nabe fotorecept

soni2811 - fotkasoni2811, 8. apríla 2020
Mille-Feuille Nabe (fotorecept)
Foto: soni2811

Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot Zobraziť celý popisVýraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom. U nás doma je to obľúbená pochúťka, len niektoré suroviny je nutné zakúpiť v ázijských potravinách.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
650 g plátky
2,5 cm
1,2 l
podľa potreby (viď balenie)
1 PL
1 ČL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Mäso potrebné k tomuto jedlu je dostať v obchodnom reťazci vákuovano balené a nakrájané. Náramne to zjednoduší prípravu. Inak by sme museli krájať zmrazený bravčový bôčik na tenké plátky.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čínsku kapustu umyjeme a listy oddelíme.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz začneme vrstviť - na jeden list kapusty (vrchnejší, väčší) dáme dva pláty mäsa. Na menšie už len jeden.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postupne si vytvoríme kapustovo-bravčovú pyramídku.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme sa na krájanie :)

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú pyramídku potom rozrežeme na tri časti.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Umyjeme huby shimeji a zbavíme ich spodnej časti tak, aby stále držali pokope. (Môžu byť biele, alebo hnedé. Ja som nakoniec použila tie hnedé.)

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Narezané 'listy' pomaly naukladáme dookola do hrnca a do prostriedka dáme huby.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistený zázvor nakrájame na plátky a opatrne vložíme medzi listy.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Listy zalejeme 1,2 l vývaru dashi, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale vrecúška - 1,2 l vody s potrebným objemom mini granuliek dashi. Ak máme doma, alebo sme si kúpili, tak pridáme aj riasu kombu.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto vyzerá obsah sáčku.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme sojovú omáčku...

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Soľ...

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A privedieme do varu. Varíme kým mäsko nezmäkne, asi 20-30 minút. Závisí od hrúbky plátkov bravčového.

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Servírujeme ako polievku v miske - vývar, mäsko, kapusta, huby. Môžeme zajedať ryžou. Dobrú chuť!

    Mille-Feuille Nabe (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept, pěkně zpracovaný postup, efektní fotečky. Nad moji fantazii je stolování, nejspíš se to papá hůlkami.
radost
@haji (8.4.2020 20:25)

celý recept je nad moju fantáziu
si proste lepšia..priateľka zakopečková
:-))))))))))))))
kvakac
Uvažujem na tým a nebolo by to chutnejšie - miesto varenia zapiecť v rúre? Asi to skúsim - ak to nebude dobré, tak o mäso sa podelím s dunčom, huby zjedia manželka s deťmi, kapusta pôjde sliepkam a vývar pôde pod pečené kura. Je to hotové, rozhodnuté. Jeden sa učí celý život.
soni2811
Dakujem za mile komenty a @kvakac- daj vediet ako to dopadne zapcene ;) este raz dakujem za mile slova




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia