Miso polievka
Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept pripravili šikovní študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
porcie
Suroviny
1 l |
|
100 g |
|
210 g |
|
15 g |
|
4 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
2 g |
|
2,5 g |
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Huby shitake namočíme do vody asi na jednu hodinu. Vývar vylejeme do hrnca, pridáme riasu Nori a privedieme do bodu varu. Riasu vyberieme.
- 2
Do vývaru pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska.
- 3
Keď bude mrkva polomäkká, pridáme dozlatista opražené na kocky nakrájané tofu, namočené shitake huby, očistenú a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor a necháme variť.
- 4
Keď budú suroviny mäkké, pridáme do polievky saké a sezamové semienka. Necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme žeruchu a morské riasy. Polievku podávame s vložkou ryžových rezancov, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Tiež miso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu