Miso polievka
Foto: shanshi
Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept pripravili šikovní študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
porcie
Postup
-
1
Huby shitake namočíme do vody asi na jednu hodinu. Vývar vylejeme do hrnca, pridáme riasu Nori a privedieme do bodu varu. Riasu vyberieme.
- 2
Do vývaru pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska.
- 3
Keď bude mrkva polomäkká, pridáme dozlatista opražené na kocky nakrájané tofu, namočené shitake huby, očistenú a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor a necháme variť.
- 4
Keď budú suroviny mäkké, pridáme do polievky saké a sezamové semienka. Necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme žeruchu a morské riasy. Polievku podávame s vložkou ryžových rezancov, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Tiež miso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu