Japonská polievka zosui
Foto: bugout
Japonský recept na polievku zo zvyškov. Základom je uvarená odstáta ryža, vývar dashi (japonský vývar zo sušeného tuniaka a rias, dá sa u Zobraziť celý popisJaponský recept na polievku zo zvyškov. Základom je uvarená odstáta ryža, vývar dashi (japonský vývar zo sušeného tuniaka a rias, dá sa u nás kúpiť v podobne práškového bujónu, alebo priamo ingrediencie a uvariť si ho doma) a čo nájdete v chladničke. Dnes som použil judášove ucho, mrkvu a vajíčko.
Postup
-
1
Suroviny sú len orientačné a množstvá nepíšem vôbec. Je to také "co dúm dal" a ako komu vyhovuje... Postup je v podstate tiež len inšpirácia je možné (priam potrebné) upraviť ho podľa ingrediencií.
- 2
Dáme zovrieť vývar, ak máme instantný, dávame ho až pred koncom varenia. Pridáme postupne zeleninu, prípadne mäso, podľa tvrdosti a doby, ktorú potrebujú na uvarenie.
- 3
Na posledných päť, desať minút pridáme prepláchnutú uvarenú ryžu. Na záver vlejeme vajíčko a počkáme, kým sa uvarí. Naložíme, ozdobíme (tu som použil petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, riasu nori a sezam) a jeme. Ak máme po ruke, môžeme pridať aj par kvapiek sezamového oleja.
- 4
Množstvami a druhom surovín si upravujeme sýtosť ako aj hustotu jedla... Na záver ešte jedna drobnosť. Väčšina autorov tvrdí, že ryža musí byť dopredu uvarená a odstáta, že z čerstvej to nie je ono.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
S kuracím zvyknem robiť congee a myslím, že aj zosui som už s nim robil. Dokonca už aj u nás dostať čínsky/japonský slepačí bujón. Myslím, že pri ramene som písal, že oni nedávajú koreňovú zeleninu takže ten vývar chutí inak ako náš...