Japonská miso polievka
Michal Takács
šéfkuchár, 21. marca 2024
šéfkuchár, 21. marca 2024
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 (+ lúhovanie) minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do nádoby dáme riasy, 1 l studenej vody a dáme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň riasy vyberieme, vodu dáme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly a necháme lúhovať pol hodiny. Vznikne takzvaný dashi vývar.
- 3
Potom pridáme miso pastu a rozmiešame.
- 4
Do misky vložíme riasy wakame, nakrájané huby shiitake, jarnú cibuľku, bôby edamame, tofu a zalejeme polievkou.
- 5
Navrch môžeme nakvapkať olej a pridať nakladané huby.
Tiež miso polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu