Sushi v štýle „cha han donburi“

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 29. decembra 2017

Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy Zobraziť celý popisDonburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka. Recept som trošku poupravila a zároveň som sa rozhodla, že ho použijem ako plnku do sushi. Ak chcete sushi robiť pre viac ľudí, dávku zdvojnásobte. V prípade, že chcete skúsiť samotný cha han bez sushi, obyčajnú ryžu vopred uvarte a potom iba zamiešajte do „plnky“.

Suroviny

250 g
Náplň:
400 g
100 g
100 g
1/2
100 g lahôdkové (nemusí byť)
kúsok  čerstvý




Postup

  1. 1

    Dajte variť ryžu na sushi.

  2. 2

    400 g šampiňónov je hmotnosť neočistených. Šampiňóny očistite. Na panvici rozohrejte olivový olej a šampiňóny sprudka opečte.

  3. 3

    Pridajte kukuricu, fazuľové lusky, pór. Lahôdkové tofu a zázvor nastrúhajte nahrubo a pridajte ho do zmesi. Pridajte čierne korenie. Tofu pridávať vôbec nemusíte a aj tak bude recept výborný, môžete skúsiť obe verzie a porovnať, ktorá vám chutí viac.

    Sushi v štýle „cha han donburi“ - obrázok 3
  4. 4

    Pridajte sójovú omáčku. Samotná omáčka je dosť slaná, preto zmes už soliť netreba.

  5. 5

    Keď je ryža uvarená, nechajte ju dobre vychladnúť. Nachystajte si riasy na sushi. Na riasu naukladajte ryžu, rovnomerne navrstvite plnku a zatočte. Podávajte so sójovou omáčkou. .

    Sushi v štýle „cha han donburi“ - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Krasna prezentace. Bez tofu a řasy vyborne :-) Já si nějak poradím.
siisa
Recept sa mi veľmi páči. Krásne foto. Tofu nemusím, ale nahradím ho kuracím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia