Sushi v štýle „cha han donburi“
Foto: patincatsomekitchen
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy Zobraziť celý popisDonburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka. Recept som trošku poupravila a zároveň som sa rozhodla, že ho použijem ako plnku do sushi. Ak chcete sushi robiť pre viac ľudí, dávku zdvojnásobte. V prípade, že chcete skúsiť samotný cha han bez sushi, obyčajnú ryžu vopred uvarte a potom iba zamiešajte do „plnky“.
Postup
-
1
Dajte variť ryžu na sushi.
- 2
400 g šampiňónov je hmotnosť neočistených. Šampiňóny očistite. Na panvici rozohrejte olivový olej a šampiňóny sprudka opečte.
- 3
Pridajte kukuricu, fazuľové lusky, pór. Lahôdkové tofu a zázvor nastrúhajte nahrubo a pridajte ho do zmesi. Pridajte čierne korenie. Tofu pridávať vôbec nemusíte a aj tak bude recept výborný, môžete skúsiť obe verzie a porovnať, ktorá vám chutí viac.
- 4
Pridajte sójovú omáčku. Samotná omáčka je dosť slaná, preto zmes už soliť netreba.
- 5
Keď je ryža uvarená, nechajte ju dobre vychladnúť. Nachystajte si riasy na sushi. Na riasu naukladajte ryžu, rovnomerne navrstvite plnku a zatočte. Podávajte so sójovou omáčkou. .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tofu tam byt naozaj nemusi, vacsinou to robim bez neho. Bez rias je to ten cha han, velmi dobre a este rychlejsie na pripravu.