Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Foto: ryzasos
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je Zobraziť celý popisPokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu. Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef.
Zdroj: Mamachef
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
400 g |
|
500 ml |
|
40 g |
|
5 g |
|
20 g |
|
|
|
10 - 15 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Na servírovanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Dôkladne prepláchnite ryžu. Nechajte ju vyschnúť.
- 2
Medzitým si pripravte zálievku na ryžu - v hrnci ohrejte ocot, soľ a cukor.
- 3
Ryžu dajte do veľkého hrnca, zalejte vodou a varte 30 - 35 minút. Potom nechajte ešte 15 minút odležať.
- 4
Potom pridajte pripravenú zálievku a opäť nechajte odležať.
- 5
Krevety umyte a ošúpte, opečte na oleji z oboch strán. Keď už sú krevety skoro hotové, pridajte zázvor a cesnak a premiešajte. Nakoniec skaramelizujte so sójovou omáčkou a citrónovou šťavou.
- 6
Pripravte si nori riasy, pridajte na ne vychladnutú ryžovú zmes, krevety, pásiky manga.
- 7
Zrolujte, nakrájajte a podávajte so sójovou omáčkou, wasabi pastou a nakrájaným zázvorom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu