Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. marca 2022. Komerčný recept.
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Foto: ryzasos

Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu. Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef.
Zdroj: Mamachef

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
400 g
500 ml
40 g
5 g
20 g
10 - 15 ks
3 strúčiky
1/2 ČL
1 PL
1 PL
1 PL
Na servírovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dôkladne prepláchnite ryžu. Nechajte ju vyschnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravte zálievku na ryžu - v hrnci ohrejte ocot, soľ a cukor.

  3. 3

    Ryžu dajte do veľkého hrnca, zalejte vodou a varte 30 - 35 minút. Potom nechajte ešte 15 minút odležať.

  4. 4

    Potom pridajte pripravenú zálievku a opäť nechajte odležať.

  5. 5

    Krevety umyte a ošúpte, opečte na oleji z oboch strán. Keď už sú krevety skoro hotové, pridajte zázvor a cesnak a premiešajte. Nakoniec skaramelizujte so sójovou omáčkou a citrónovou šťavou.

  6. 6

    Pripravte si nori riasy, pridajte na ne vychladnutú ryžovú zmes, krevety, pásiky manga.

  7. 7

    Zrolujte, nakrájajte a podávajte so sójovou omáčkou, wasabi pastou a nakrájaným zázvorom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha