Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....
Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...
Koložvárska kapusta
Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a...
Pečené bravčové rebierka
Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem, či ... ?
Vejár z bravčového karé
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na...
Bravčová panenka na spôsob Wellington podľa G. Ramseyho
Na tento recept som sa chystala veľmi dlho, ani sama neviem prečo. Ale stálo zato...
Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...
Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...
Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...
Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....
Bravčové karé na hubách
Jednoduché a chutné jedlo, ak sa niekto chce zbaviť zásoby sušených húb z minulej sezóny...
Panenka s liškovou omáčkou
Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla...
Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.
Bravčová panenka na zelenine s paradajkami
Bravčová panenka na zelenine s rajčinami podávaná s ryžou. Veľmi rýchle a pomerne lacné jedlo.
Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou
Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.
Pečený bravčový bôčik à la Zuzana
Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.
Panenka v župane Fera Mikloška
Slovenský módny návrhár Fero Mikloško uvarí panenku v župane
Bravčové kapsičky so syrom a s paradajkami
Sviatočný obed, ktorý nie je časovo náročný.
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.
Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...
Bravčovina na doplnenie kolagénu
Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
Tacos al Pastor
Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...
Začepčená sviečková s vajcom
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.
Veľkonočná mäsová bábovka
Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.