Slané koláče s plnkou z údeného mäsa
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
štipka |
|
50 g |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
Náplň: | |
300 g (alebo krkovička) |
|
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
200 g |
|
|
|
1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Do nádoby vsypeme všetky suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Počas kysnutia zomelieme údené mäso. Na masti opražíme nasekanú cibuľu, slaninu, pridáme pomleté mäso, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.
- 2
Z vykysnutého cesta vytvarujeme okrúhle koláče, do stredu vložíme náplň, potrieme žĺtkom a pečieme 20 minút pri 180 °C. Pred koncom pečenia posypeme nastrúhaným kozím syrom a zapečieme
- 3
Môžeme podávať s kyslou smotanou.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu