Mäsové koláče
Mäsové koláče

Slané koláče s plnkou z údeného mäsa

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020
Slané koláče s plnkou z údeného mäsa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Cesto:
300 g
štipka
50 g
1 KL
200 ml
Náplň:
300 g (alebo krkovička)
100 g
100 g
150 g
200 g
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby vsypeme všetky suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Počas kysnutia zomelieme údené mäso. Na masti opražíme nasekanú cibuľu, slaninu, pridáme pomleté mäso, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta vytvarujeme okrúhle koláče, do stredu vložíme náplň, potrieme žĺtkom a pečieme 20 minút pri 180 °C. Pred koncom pečenia posypeme nastrúhaným kozím syrom a zapečieme

  3. 3

    Môžeme podávať s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
No, ako pozerám, nevypadá to zle, a aj chuť môže byť dobrá, veď aj dobré veci v náplni.....jeden kúsok by ma nasýtil.