Slané koláče s plnkou z údeného mäsa
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 1 KL |
|
| 200 ml |
|
| Náplň: | |
| 300 g (alebo krkovička) |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| 200 g |
|
|
|
|
| 1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Do nádoby vsypeme všetky suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Počas kysnutia zomelieme údené mäso. Na masti opražíme nasekanú cibuľu, slaninu, pridáme pomleté mäso, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.
- 2
Z vykysnutého cesta vytvarujeme okrúhle koláče, do stredu vložíme náplň, potrieme žĺtkom a pečieme 20 minút pri 180 °C. Pred koncom pečenia posypeme nastrúhaným kozím syrom a zapečieme
- 3
Môžeme podávať s kyslou smotanou.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu