Bravčové kolená v aspiku
Foto: kvakac
Pre tých, ktorí majú radi kolienka.
príprava
na 95 °C
Postup
-
1
Kolená môžete dať aj rovnaké. Ja dávam surové a údené. Je to potom chutnejšie. Kolená umyjeme a dáme do pomalého hrnca, zalejeme vodou. Pridáme koreniny bez soli a očistený cesnak strúčiky. Hrniec zapneme na pomalé varenie na LOW na 10 hodín. Potrebujeme, aby sa mäso a koža celkom rozdeľovalo na vlásočnice. Zhuba po 8 hodinách pridáme do hrnca ocot a cibuľu nakrájanú na polmesiace. Po celej tej dobe vytiahneme z kolien kosti a mäso roztlačíme na menšie kusy a kožu buď pokrájame, alebo kto nemá rád kožu, dá ju preč. Všetko to dáme do jedného hrnca a na sporák a až teraz osolíme ak je treba. Zarobíme želatínu podľa návodu a vlejeme do hrnca. Necháme prejsť chvíľu teplom a odstavíme na bok.
- 2
Všetko to dáme do pripravených nádob alebo do vrecka na tlačenku. Ja som použil 1 kg nádoby zo zmrzliny. Dve plné a tretia do polovice. Necháme dobre vychladnúť.
- 3
Potom to vyklopíme a môžeme krájať. Takéto krásne bochníky, ach jaj to boli, už je po nich.
- 4
No čo vám budem hovoriť, dobrota, až sa tak srdce a bruško raduje.
- 2
A Ty si v remesle riadne podskočil.
Palec hore :-)
Vďaka za koment. Treba robiť zásoby a také čo aj budu chutiť. Také dobré kolena sú výborná vec.
Vďaka za koment. Takto aby som si domyslel čo je za bodkou. Veď ma môže z toho rozbolieť hlava. Ten pomalý hrniec je oválny, tak dosť do neho sa zmestí. Hlavne vyberám kolienka menšie a guľaté, také sa mi viac páčia.
Na bolení hlavy je prý nejlepší si pustit něco na nohu, začne tě bolet opačný konec. Hmm?! Chceš mi říct, že děláš z předních kolienok? a nebo myslíš malé guľaté zadné kolienka? To víš, jsem v tomto sortimentu trochu pozadu - dietnější pokrmy si žiada moje bruško.
O tom som tiež počul, že keď bolí hlava a dokonca aj vyskúšal. Padla mi tehla na nohu a priamo na prsty na nej. Hlava nebolela, zato noha svietila od bolestí. Áno mal som na mysli malé zadné kolienka. Veď tento pokrm je tiež diétny. Kolienko je chudé mäso a dokonca je tam aj zelenina.
Vďaka za koment. No boh aj odpúšťa nám hriešnikom a preto ho máme radi. Pevne verím, že by tiež neodolal, takejto dobrote. Rodina odišla, až keď bola prázdná misa. Je to trošku kyslé a hlavné dobré. Podnet vznikol z receptu Utopenci v aspiku od @Kimlo.
Vďaka za koment. Vyskúšaj oplatí sa to. Len mala rada nedávaj to veľkej návšteve, lebo ti to zjedia , ako mne a ešte potom aj veľa vypijú.
Vďaka za koment. Aj čili tam pasuje ak mate radi. A so soľou opatrne, lebo potom aj veľký demižón vína bude málo.
Vďaka za koment. Ja som si myslel ako si budem pár dní ukrajovať a( tudle ako nudle) zjedlo sa to všetko. Príbuzným sa potom ani domov nechcelo. Ta cibuľa z uhorkami tomu dodá výbornú chuť.