Panenka na karamelizovanej cibuľke so zemiakovými dolkami
Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. marca 2020
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. marca 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji v panvici. Pridáme soľ a cukor. Keď začne karamelizovať, podlejeme vínom a necháme redukovať.
- 2
Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Nakoniec k mäsu pridáme kúsok masla.
- 3
Zemiakové dolky: Uvarené, očistené zemiaky nastrúhame, pridáme maslo, škrob a vajíčka. Osolíme a tvarujeme dolky, ktoré opekáme na panvici. Na tanier dáme dolky, karamelizovanú cibuľu, bravčové medailóniky a prelejeme maslovou omáčkou.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Se vloudím se svým odhadem. Také pekné zlté sú "zemiakové dolky", teda jeden dolek, jestli se nepletu... Výpeku je tam kapesně /tmavší tekutina vlevo/. Těch vykukujících 5 koleček nevím co je, zda výpek či dekor taniera...