Bravčové pliecko po cigánsky fotorecept
Foto: Izabella929
Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou. Zobraziť celý popisMala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou. Pripravila som podobne tento obed, ale použila som bravčové pliecko.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
80 g (domáca) |
|
4 kolieska (domáca) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
120 ml (domáce) |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Mäso som nakrájala na plátky.
-
3
Pripravila som slaninu, cibuľu, cesnak.
-
4
Všetko som nakrájala na kocky a pripravila som si zavárané lečo. Pre takéto potreby som si plnila lečo do menších 120 ml fliaš.
-
5
Na kocky nakrájanú slaninu som opiekla, aby sa vytopil tuk.
-
6
Mäso som sprudka opiekla z oboch strán.
-
7
Mäso som vyložila na tanier.
-
8
Do výpeku som pridala cibuľu, cesnak a opiekla.
-
9
Pridala som mletú červenú papriku a pomiešala.
-
10
Pridala som lečo a spolu podusila chvíľku.
-
11
Pridala som klobásu, nedala som veľa, aby zase nebolo jedlo len klobásové.
-
12
Vložila som mäso a zase chvíľku podusila spolu s lečom.
-
13
Podliala som troškou vody, len toľko, aby bolo mäso ponorené.
-
14
Osolila, okorenila a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.
-
15
Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si nokerle. A to už je hotové mäso.
Ďakujem pekne za komentár ..teší ma že sa ti jedlo páči...
Mila háji ,som rada že takto pripravený obed by ti chutil...prejem aj tebe pozehnanu nedeľu a ďakujem pekne za komentár,,,,
Ďakujem pekne za komentár..
Ja mám roky remosku odloženú v špajzi .Mala by som ju vytiahnuť a začať používať. K remoske je pribalený taký kríž na odkladanie vrchného dielu. Vadí mi, že nadoba je hliníková. Asi ju vysteliem papierom pečiacim, ale aj tak je to slabá ochrana.
Papier na pečenie bude stačiť. Ja mám už novšiu, s takým čiernym povrchom, veľmi dobre sa umýva. Nedám na remosku dopustiť, pečiem v nej všetko, mäso je z nej výborné a o úspore elektriny ani nehovorím, oproti elektrickej rúre.