Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové pliecko po cigánsky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. marca 2020
Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept)
Foto: Izabella929

Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou. Pripravila som podobne tento obed, ale použila som bravčové pliecko.

4-5
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
80 g (domáca)
4 kolieska (domáca)
1 ks
3 strúčiky
120 ml (domáce)
1 PL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som nakrájala na plátky.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som slaninu, cibuľu, cesnak.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko som nakrájala na kocky a pripravila som si zavárané lečo. Pre takéto potreby som si plnila lečo do menších 120 ml fliaš.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kocky nakrájanú slaninu som opiekla, aby sa vytopil tuk.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som sprudka opiekla z oboch strán.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso som vyložila na tanier.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do výpeku som pridala cibuľu, cesnak a opiekla.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som mletú červenú papriku a pomiešala.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som lečo a spolu podusila chvíľku.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridala som klobásu, nedala som veľa, aby zase nebolo jedlo len klobásové.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vložila som mäso a zase chvíľku podusila spolu s lečom.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podliala som troškou vody, len toľko, aby bolo mäso ponorené.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Osolila, okorenila a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si nokerle. A to už je hotové mäso.

    Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

haji
I mně by chutnalo, samé dobré suroviny, krásné foto! Přeji Požehnanou neděli, milá Izi! Díky za inspiraci. I to lečo někde vyhrabu.
kvakac
To mám aj ja rád hoci som len gadžo. Dnes sme boli na podobnej vlne varenia.
1x haji
mata3636
Dnes sme mali podobný obed, len u nás z krkovičky a pečené v remoske. Naše obľúbené jedlo, v lete s čerstvými paradajkami a paprikami a uhorkový šalát, mňam
1x haji
izabella929
@haji (8.3.2020 16:17)

Mila háji ,som rada že takto pripravený obed by ti chutil...prejem aj tebe pozehnanu nedeľu a ďakujem pekne za komentár,,,,
1x haji
marienka44
@mata3636 (8.3.2020 16:56)

Ja mám roky remosku odloženú v špajzi .Mala by som ju vytiahnuť a začať používať. K remoske je pribalený taký kríž na odkladanie vrchného dielu. Vadí mi, že nadoba je hliníková. Asi ju vysteliem papierom pečiacim, ale aj tak je to slabá ochrana.
mata3636
@marienka44 (9.3.2020 20:09)
Papier na pečenie bude stačiť. Ja mám už novšiu, s takým čiernym povrchom, veľmi dobre sa umýva. Nedám na remosku dopustiť, pečiem v nej všetko, mäso je z nej výborné a o úspore elektriny ani nehovorím, oproti elektrickej rúre.

1x lakey5
slnecnica1
Toto jedlo robím už roky,ale ako sa hovorí z jedného hrnca a moje deti to nazvali nedeľnú pochúťku. Ja to robím tak,že si vymastím bravčovou masťou pekáč a vrstvujem mäso posolené,pokorenené a natreté horčicou, nakrájanu cibuľu,na kocky nakrájaná prerastená slaninka a lečo a vrstvujem potom dám do vyhriatej rúry trošku zapiecť pustí to šťavu potom to v pekáči poobracam a sledujem, aby to malo šťavu, keď sa vyparí podlievame. Podávam s hranolkami a tatárskou omáčkou. Nie je s tým veľa roboty a obed parádny
1x lakey5