Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Foto: milly18
Postup
-
1
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj bazalka) a zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- 2
Do mletého mäsa primiešame soľ, korenie, chilli, vajíčko, strúhanku poliatu mliekom (necháme predtým aspoň pár minút vpiť). Potom pridáme vychladnutú zmes cibule s bylinkami.
- 3
Z mäsovej zmesi tvarujeme v ruke placky, do stredu dáme kúsok mozzarelly a zabalíme do tvaru guľky. Guľky ukladáme na plech poliaty olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov a cca 20 minút.
- 4
Kým sa guľky pečú, spravíme omáčku. Cesnak osmahneme na oleji, pridáme chilli, osmahneme a pridáme paradajky v konzerve (alebo čerstvé zbavené šupky). Osolíme, okoreníme, pridáme talianske bylinky alebo bazalku a jemne polejeme balzamikom. Podľa chuti pridáme trošku cukru.
- 5
Upečené guľky vložíme do pripravenej omáčky a ešte 10-15 minút povaríme.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu