Mäsové guľky
Mäsové guľky

Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou

milly18 - bez fotkymilly18, 14. apríla 2020
Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Foto: milly18

Suroviny

500 g mleté
1 Ks
4-5 strúčikov
 (bazalka...)
1 ks
80 g
4-5 PL
1-2 bal.
2 konzervy (lúpané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj bazalka) a zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  2. 2

    Do mletého mäsa primiešame soľ, korenie, chilli, vajíčko, strúhanku poliatu mliekom (necháme predtým aspoň pár minút vpiť). Potom pridáme vychladnutú zmes cibule s bylinkami.

  3. 3

    Z mäsovej zmesi tvarujeme v ruke placky, do stredu dáme kúsok mozzarelly a zabalíme do tvaru guľky. Guľky ukladáme na plech poliaty olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov a cca 20 minút.

  4. 4

    Kým sa guľky pečú, spravíme omáčku. Cesnak osmahneme na oleji, pridáme chilli, osmahneme a pridáme paradajky v konzerve (alebo čerstvé zbavené šupky). Osolíme, okoreníme, pridáme talianske bylinky alebo bazalku a jemne polejeme balzamikom. Podľa chuti pridáme trošku cukru.

  5. 5

    Upečené guľky vložíme do pripravenej omáčky a ešte 10-15 minút povaríme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Celkom zaujímavé, ale dobré to bude s tou mozzarellou, použila by som tú guľôčkovú.