Bravčová panenka v horčicovo-medovej omáčke fotorecept
Foto: mosura
S týmto receptom za mnou prišiel môj muž, že raz niečo také varil jeho kamarát a prevažovala tam chuť horčice, či by som to Zobraziť celý popisS týmto receptom za mnou prišiel môj muž, že raz niečo také varil jeho kamarát a prevažovala tam chuť horčice, či by som to tak niekedy neskúsila. Odvtedy musíme mať toto jedlo aspoň raz týždenne, ak nie s panenkou, kľudne sa dajú použiť aj kuracie prsia, ale predsalen tie sladšie chute idú k bravčovému skvelo. Recept je mega jednoduchý a nenáročný aj na ingrediencie, raz dva je všetko v hlbokej panvici a ako my hovoríme, "už sa to len duská".
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetko potrebné.
-
2
Panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na medailónky cca 2 cm hrubé.
-
3
Každý kúsok osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou a estragónom (alebo tymianom). Mäsko NEklepeme, aby zostalo pekne šťavnaté a aby nám susedia nezávideli, že vo štvrtok o piatej poobede robíme šnicle.
-
4
Rozpustíme si maslo v hlbokej panvici, môžeme pridať aj trochu oleja, aby sa maslo rýchlo neprepálilo.
-
5
Keď maslo pení a panvica je poriadne rozžeravená, postupne sprudka osmažíme kúsky panenky, z každej strany asi 2 minúty, aby bolo mäsko pekne do hneda.
-
6
Osmažené mäsko povyberáme z panvice von, ja si ho ukladám do pokrievky.
- 7
Stíšime plameň, do výpeku pridáme horčicu, med a smotanu, premiešame a privedieme do varu.
- 8
Mäso poukladáme naspäť do omáčky.
- 9
Na miernom plameni necháme dusiť kľudne aj 1,5-2 hodiny, podľa toho, ako veľmi chcete mať panenku krehkú.
- 10
Keď je mäso mäkké presne podľa vašich predstáv, opäť ho povyberáme z panvice, aby sme mohli zahustiť omáčku. Ja zahusťujem strúhankou, je to super rýchle, nerobia sa z nej hrudky v omáčke a ešte ju aj jemne dochutí. Na toto množstvo omáčky postačia 2 polievkové lyžice strúhanky. Nasypeme, poriadne premiešame, privedieme do varu.
- 11
Vrátime medailóniky do omáčky, necháme postáť už bez plameňa 10 minút a môžeme sa napchávať.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Tu panenku len rychlo zavres
Skúsila som nakoniec. A odporúčam. Mäso som dusilo cca 40 minút a krásne sa rozpadalo. Za mňa super 👌 sto ľudí sto chutí. Ukladám, ďakujem.