Bravčové karé na hubách a kapii
Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia, ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok....
Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Bravčová panenka na červenom víne
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.
Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.
Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou
Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...
Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...
Údená krkovička na cibuľke
Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.
Bravčové stehno na spôsob stroganov
Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.
Marinované rezne pečené so zemiakmi
Marinované rezne s prílohou z jedného pekáča, jednoduché, chutné a lacné jedlo, ktoré si...
Zapečené mäsové guľky
Tento recept nie je presný, pretože som naň šla spôsobom: "čo chladnička dala"...
Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike
Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi...
Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...
Kelová polievka s mletým mäsom
Na trhu mali pekné hlávky kelu, tak som jednu menšiu kúpil, tak prišla na rad...
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude...
Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....
Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....
Pečená krkovička na horčici s červenou kapustou
Pečené krkovička na horčici s červenou kapustou.
Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia....
Mäsové guľôčky v hubovej omáčke
Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup....
Bravčové karé pečené so zeleninou
Pečená zelenina ochutená mäsovou šťavou je zároveň aj skvelou prílohou.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Toto jedlo je u nás top. Vždy si na ňom veľmi dobre pochutnáme.
Bravčové karé na čerstvých hríboch
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.
Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...
Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...