Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Bravčový bôčik podľa MMJ

kvakac - fotkakvakac, 20. marca 2020
Bravčový bôčik podľa MMJ
Foto: kvakac

Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký a zároveň dobre upečený.

10
porcií
5 minút
príprava
270 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g bez kostí
1 hlávka
1 ks
1 PL
150 ml (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rascu, soľ a nastrúhaný cesnak zmiešame spolu. Touto zmesou dobre prstami natrieme mäso, aby to na ňom pekne držalo. Potom mäso vložíme do pomalého hrnca kožou dolu. Nalejeme vývar a cibuľu krájanú na osminky položíme vedľa mäsa. Hrniec zapneme na pomalé varenie a Low na štyri hodiny.

    Bravčový bôčik podľa MMJ - obrázok 1
  2. 2

    Po štyroch hodinách zoberieme dve veľké naberačky a mäso preložíme do pekáča kožou nahor. Preto dve naberačky, lebo mäso je neuveriteľne mäkké. Ako žive, tak aby nelietalo po kuchyni. Kožu narežeme na kocky. Výpek prelejeme k mäsu. Pekáč vložíme do rúry na pol hodinu pri teplote 200 °C nezakryté. Upečieme do červena za častého polievania kože nech neprihorí.

    Bravčový bôčik podľa MMJ - obrázok 2
  3. 3

    Po tejto dobe máme takúto almáziu mäkkú a zároveň pripečenú. Upozornenie bez liekov na žlčník a chleba nekonzumovať! A ak to nezjete teplé, tak sa dá jesť aj na studeno. S takýmto bôčikom som moc veľký kamarát. Ďalej už nemôžem písať, lebo mám mastné prsty a žujem.

    Bravčový bôčik podľa MMJ - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pridávam sa, Kvako kamarát, do "šoru" obdivovateľov Tvojich veľmajstrovských diel a zároveň navrhujem realizovať ligu "Plnený pečený bôčik a inšô"! Prístupné, vlastný rcp a dva litríky ICE, aby sa nechytil žalúdka! Bars fajne, prudko jedlé a vysoko návykové! Ľem tak daľej krešu Kvákač, bo kto chce robic, ta muši žic! ... ta ňe?!
"Pozdravujem vás, bôčiky, kolienka, z tej duše pozdravujem vás... vy k žitiu privediete zas" písal už náš najväčší slovenský klasik, bard národa nášho. Či si to celkom presne nepamätám? Nevadí, lebo pravda to je.