Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Bravčový bôčik podľa MMJ

kvakac - fotkakvakac, 20. marca 2020
Bravčový bôčik podľa MMJ
Foto: kvakac

Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký Zobraziť celý popisAk neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký a zároveň dobre upečený.

10
porcií
5 minút
príprava
270 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g bez kostí
1 hlávka
1 ks
1 PL
150 ml (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Rascu, soľ a nastrúhaný cesnak zmiešame spolu. Touto zmesou dobre prstami natrieme mäso, aby to na ňom pekne držalo. Potom mäso vložíme do pomalého hrnca kožou dolu. Nalejeme vývar a cibuľu krájanú na osminky položíme vedľa mäsa. Hrniec zapneme na pomalé varenie a Low na štyri hodiny.

    Bravčový bôčik podľa MMJ - obrázok 1
  2. 2

    Po štyroch hodinách zoberieme dve veľké naberačky a mäso preložíme do pekáča kožou nahor. Preto dve naberačky, lebo mäso je neuveriteľne mäkké. Ako žive, tak aby nelietalo po kuchyni. Kožu narežeme na kocky. Výpek prelejeme k mäsu. Pekáč vložíme do rúry na pol hodinu pri teplote 200 °C nezakryté. Upečieme do červena za častého polievania kože nech neprihorí.

    Bravčový bôčik podľa MMJ - obrázok 2
  3. 3

    Po tejto dobe máme takúto almáziu mäkkú a zároveň pripečenú. Upozornenie bez liekov na žlčník a chleba nekonzumovať! A ak to nezjete teplé, tak sa dá jesť aj na studeno. S takýmto bôčikom som moc veľký kamarát. Ďalej už nemôžem písať, lebo mám mastné prsty a žujem.

    Bravčový bôčik podľa MMJ - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
No ale som si zaslintala! A ešte na noc! Ohromne to vyzerá, iste aj chutí, viem si predstaviť. Paráda!
sracz
Pridávam sa, Kvako kamarát, do "šoru" obdivovateľov Tvojich veľmajstrovských diel a zároveň navrhujem realizovať ligu "Plnený pečený bôčik a inšô"! Prístupné, vlastný rcp a dva litríky ICE, aby sa nechytil žalúdka! Bars fajne, prudko jedlé a vysoko návykové! Ľem tak daľej krešu Kvákač, bo kto chce robic, ta muši žic! ... ta ňe?!
kvakac
@denyany (20.3.2020 23:05)

Vďaka za koment. Treba večer pozerať recepty a potom sa do rána snívajú človeku, ako padajú pečené holuby do huby. Aj ja tak a potom ten orchester v žalúdku do rána.
kvakac
@sracz (21.3.2020 04:48)

Vďaka za koment. Veru áno kto robí musí aj jesť. Veď aj ja som mal pred jedlom a po ňom Ararat aby mi neostalo ťažko. No je to na figu potom rýchlo vytrovilo a musel som zas kuštík odkrojiť. To je ako osme nebo a také zdravé.
farbuska
"Pozdravujem vás, bôčiky, kolienka, z tej duše pozdravujem vás... vy k žitiu privediete zas" písal už náš najväčší slovenský klasik, bard národa nášho. Či si to celkom presne nepamätám? Nevadí, lebo pravda to je.
haji
Stará dobrá klasika v novém kabátě, pomalení a pečení je dobrý postup. Tuším jsi chytil inspiraci při psaní postupu, dobre si ma pobavil. Kouzelná fota!
Stále mám problémy s Varechou, nejde mi připojit, když ano, tak při lajkoch, komentoch klekne. Moje nervy. @redakcia , čo sa robí? Psalo mi windows, že je to u vás.
kvakac
@haji (21.3.2020 11:30)

Vďaka za koment. Bodaj by nie keď je na tanieri naložený bôčik. To aj mne blbne už druhy deň, neviem čo sa deje. Možno že nová vláda nasadila NBU do akcie a lustrujú nás.
evanaaa
@Tak ýto "sen" sa chystám aj ja uskutočniť, nielen o ňom snívať, aj keď len bežne v rúre, nemám pomalý hrniec ale mám rýchlu kuchtu:) Ja si mäso najprv podusím v kuchte aj s cibulou, cesnakom, rascou, paprikou, ap. a potom preložím do pekáča, pridám masť a dopečiem ho dočervena.
Inak (@haji ), aj mne to začalo blbnúť, keď som si zapla Varechu, podchvíľou mi zmizla a objavilo sa mi, že sa nedá pripojiť, mám si overiť....atď a po chvíli mi naskočila, len sa mi to pár ráz opakovalo, už som mala starch, že sa niečo kazí......
bembo
Paráda.Už je v KK, nebude to dlho trvať ,a bôčik bude vylihovať aj v mojom pomalom hrnci.A ako vždy dám vedieť ako som navaril.
1x kvakac
kvakac
@evanaaa (21.3.2020 18:30)

Vďaka za koment. Čo už takýchto ťažkých časoch, aspoň niečo nech je pozitívne. Tak varíme dobroty.
kvakac
@bembo (21.3.2020 19:47)

Vďaka za koment. Tak nech sa ti dobré vydarí. Ja chodím každú chvíľu odkrajovať, čí sa nekazí.
1x bembo
babkamt
Protestujem!!!!!! Večer by mal byť zákaz pozerať na takýto lákavý kus mäsa:-)
1x kvakac
zolik
@kvakac (21.3.2020 19:57)
Myslim, ze nema ani najmensiu sancu sa pokazit.
Iba len pri citani a pozerani obrazkov receptu som uz myslela na protizlcnikove tabletky.
1x kvakac
kvakac
@babkamt (21.3.2020 20:42)

Vďaka za koment. To je pravda, lebo potom sú divoké sny celú noc.
kvakac
@zolik (21.3.2020 20:43)

Vďaka za koment. Netreba toľko liekov jesť. Niekedy stačí a dobrý koňak a žlčník potom ide ako hodinky.
bellinda
Paráda jeden recept lepší ako druhý zajtra pripravujem bočík podľa tohto receptu a keď ešte aj bude chutiť ako vyzerá tak už teraz tečú slinky no proste mňamka ďakujem za recept.
1x kvakac
kvakac
@bellinda (19.8.2020 15:57)

Vďaka za koment. Len priprav nejaké pivo na záver jedenia. Ja pri ňom neviem kedy mám dosť.
bembo
Po dlhom čase som sa dostal aj k tomuto receptu.Bôčik bol výborný a chutný.Dal som si aj za studena,a takto sa mi vydaril.


kvakac
@bembo (16.12.2020 12:18)

Pekne sa ti vydaril. To si krásny predvianočný zákusok s neho vytvoril. Som rád, že aj tebe bôčik chutil.
1x bembo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia