Bravčový bôčik podľa MMJ
Foto: kvakac
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký Zobraziť celý popisAk neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký a zároveň dobre upečený.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rascu, soľ a nastrúhaný cesnak zmiešame spolu. Touto zmesou dobre prstami natrieme mäso, aby to na ňom pekne držalo. Potom mäso vložíme do pomalého hrnca kožou dolu. Nalejeme vývar a cibuľu krájanú na osminky položíme vedľa mäsa. Hrniec zapneme na pomalé varenie a Low na štyri hodiny.
-
2
Po štyroch hodinách zoberieme dve veľké naberačky a mäso preložíme do pekáča kožou nahor. Preto dve naberačky, lebo mäso je neuveriteľne mäkké. Ako žive, tak aby nelietalo po kuchyni. Kožu narežeme na kocky. Výpek prelejeme k mäsu. Pekáč vložíme do rúry na pol hodinu pri teplote 200 °C nezakryté. Upečieme do červena za častého polievania kože nech neprihorí.
-
3
Po tejto dobe máme takúto almáziu mäkkú a zároveň pripečenú. Upozornenie bez liekov na žlčník a chleba nekonzumovať! A ak to nezjete teplé, tak sa dá jesť aj na studeno. S takýmto bôčikom som moc veľký kamarát. Ďalej už nemôžem písať, lebo mám mastné prsty a žujem.
Vďaka za koment. To máš veru pravdu.
Vďaka za koment. Treba večer pozerať recepty a potom sa do rána snívajú človeku, ako padajú pečené holuby do huby. Aj ja tak a potom ten orchester v žalúdku do rána.
Vďaka za koment. Podla mňa varenie s pomalým hrncom je ohromná vec, keď si zvykneš naň.
Vďaka za koment. Veru áno kto robí musí aj jesť. Veď aj ja som mal pred jedlom a po ňom Ararat aby mi neostalo ťažko. No je to na figu potom rýchlo vytrovilo a musel som zas kuštík odkrojiť. To je ako osme nebo a také zdravé.
Vďaka za ódu na bôčik. Podla tejto ódy si tiež moja krvná skupina. Mám rád takýchto ľudí.
Stále mám problémy s Varechou, nejde mi připojit, když ano, tak při lajkoch, komentoch klekne. Moje nervy. @redakcia , čo sa robí? Psalo mi windows, že je to u vás.
Vďaka za koment. Ja to tiež hovorím.
Vďaka za koment. To len vraciam. Veď celú noc som varil segedín a ráno som bol hladný ako Čenkovej deti na siedmej strane.
Vďaka za koment. Bodaj by nie keď je na tanieri naložený bôčik. To aj mne blbne už druhy deň, neviem čo sa deje. Možno že nová vláda nasadila NBU do akcie a lustrujú nás.
PARÁDA!
Inak (@haji ), aj mne to začalo blbnúť, keď som si zapla Varechu, podchvíľou mi zmizla a objavilo sa mi, že sa nedá pripojiť, mám si overiť....atď a po chvíli mi naskočila, len sa mi to pár ráz opakovalo, už som mala starch, že sa niečo kazí......
Vďaka za koment. Keď je taký dobručký.
Vďaka za koment. Čo už takýchto ťažkých časoch, aspoň niečo nech je pozitívne. Tak varíme dobroty.
Vďaka za koment. Tak nech sa ti dobré vydarí. Ja chodím každú chvíľu odkrajovať, čí sa nekazí.
Myslim, ze nema ani najmensiu sancu sa pokazit.
Iba len pri citani a pozerani obrazkov receptu som uz myslela na protizlcnikove tabletky.
Vďaka za koment. To je pravda, lebo potom sú divoké sny celú noc.
Vďaka za koment. Netreba toľko liekov jesť. Niekedy stačí a dobrý koňak a žlčník potom ide ako hodinky.
Vďaka, veď nám to aj riadne šmakovalo.
Vďaka za koment. Len priprav nejaké pivo na záver jedenia. Ja pri ňom neviem kedy mám dosť.
Pekne sa ti vydaril. To si krásny predvianočný zákusok s neho vytvoril. Som rád, že aj tebe bôčik chutil.