Bravčový bôčik podľa MMJ
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký a zároveň dobre upečený.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1500 g bez kostí |
|
1 hlávka |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
150 ml (alebo voda) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rascu, soľ a nastrúhaný cesnak zmiešame spolu. Touto zmesou dobre prstami natrieme mäso, aby to na ňom pekne držalo. Potom mäso vložíme do pomalého hrnca kožou dolu. Nalejeme vývar a cibuľu krájanú na osminky položíme vedľa mäsa. Hrniec zapneme na pomalé varenie a Low na štyri hodiny.
-
2
Po štyroch hodinách zoberieme dve veľké naberačky a mäso preložíme do pekáča kožou nahor. Preto dve naberačky, lebo mäso je neuveriteľne mäkké. Ako žive, tak aby nelietalo po kuchyni. Kožu narežeme na kocky. Výpek prelejeme k mäsu. Pekáč vložíme do rúry na pol hodinu pri teplote 200 °C nezakryté. Upečieme do červena za častého polievania kože nech neprihorí.
-
3
Po tejto dobe máme takúto almáziu mäkkú a zároveň pripečenú. Upozornenie bez liekov na žlčník a chleba nekonzumovať! A ak to nezjete teplé, tak sa dá jesť aj na studeno. S takýmto bôčikom som moc veľký kamarát. Ďalej už nemôžem písať, lebo mám mastné prsty a žujem.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu