Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) fotorecept
Foto: kucharka
Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach, slanina... Ja vám ponúkam tento, ktorý robíme u nás doma.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opečieme strúčik cesnaku, aby rozvoňal.
-
2
Pridáme nasekané mäso, posolíme a pokoreníme a sprudka opečieme na silnom ohni, aby mäso chytilo farbu.
-
3
Pridáme lúpané paradajky (môže byť aj pretlak), pomiešame a prikryté dusíme asi 40 minút, alebo dokedy mäso nezmäkne.
-
4
Pridáme cestoviny. Najlepšie sú v tvare akoby slížikov. Poriadne premiešame.
-
5
Zalejeme vodou, malo by to byť trochu nad cestoviny, asi tak centimeter. Premiešame. Posolíme. Prikryté varíme asi tak 10-12 minút, podľa cestovín.
-
6
Hotovo.
-
7
Môžeme posypať syrom. Dobrú chuť.
@Haji , ďakujem. Áno, rebierka sú nasekané aj s kosťou, potom sa mäso oberá na tanieri...
Pekný víkend prajem.
Děkuji, jsi milá! Už tomu rozumím. Aj tebe a celej rodine krásný, pohodový víkend!