
Bagetka s mletým hovädzím mäsom
Predstavujem vám moju najobľúbenejšiu bagetku. Keďže sa blíži jar, myslím, že takéto rýchle jedlo...

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...

Celozrnné špaldové bagety so sušenými paradajkami
Ak ste milovníci domáceho pečiva, alebo ak chcete potešiť návštevu a prekvapiť ich výbornými domácimi bagetkami,...

Bageta vo vajíčku so šampiňónmi
Keď máme odležané bagetky, použijeme ich vo vajíčku a výsledkom budú výborné raňajky či večera.

Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...

Bravčové plece v pletenke
Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...

Bagety zo zemiakového cesta
Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.

Pečená bageta s plnkou a pancettou
Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.