Hrušková chuťovka
Hrušková chuťovka

Bageta s opitou hruškou

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 19. septembra 2018
Bageta s opitou hruškou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nakrájané hrušky zalejeme slivovicou a necháme odležať 3–4 dni. Namacerované hrušky potom ugrilujeme a obalíme do tenkých plátkov prosciutta.

  2. 2

    Džem pripravíme z nakrájaných hrušiek, citrónovej šťavy a želírovacieho cukru podľa návodu na obale.

  3. 3

    Rozkrájané bagety chvíľku opečieme v rúre alebo na grile a navrstvíme na ne obalené hrušky aj hruškový džem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia