Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové plece v pletenke fotorecept

pilcik - fotkapilcik, 27. novembra 2017
Bravčové plece v pletenke (fotorecept)
Foto: pilcik

Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky alebo bagety.

8
porcií
10 minút
príprava
480 minút
na 95/205 °C

Suroviny

1300 g
330 g
8 strúčikov
1 KL
1/2 KL
300 ml (mocné 16°)
Na dip:
330 g hustý
6 strúčikov
3 PL
1 PL
Okrem toho:
 (alebo bagety)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keď už máme ten pomaly hrniec tak ho treba využiť. Osolené pliecko dáme do hrnca polejeme rozmixovaným lečom a mocným svetlým pivom. Okoreníme a zapneme hrniec na 95 °C a čas 7 hodín večer pred spaním.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ráno keď vstaneme prepneme teplotu na 205 °C nech sa to zapečie. Ten hrniec keď skončí čas na pečenie, tak sa nevypne a jedlo udrží ešte 8 hodín teplé. Ak ho sami nevypnete. Tak žiadna obava, že to vychladne. Takto to vyzerá po pol hodine zapečenia. Z leča a piva vznikla hustá omáčka. Počas tej pol hodiny si pripravíme dip z uvedených surovín, ktoré spolu zmiešame.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme a vidličkou mäso rozoberieme na vlákna.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je tak mäkké, že to ide úplne ľahko.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozkrojíme pletenku, alebo bagetu natrieme dipom a naložíme kúsky mäsa. Pridáme nejakú zeleninu a jedlo máme hotové. Zabalíme do ruksaku a hybaj do prírody.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Skvelý recept, tiež robievam podobne, na spôsob Pulled pork. Pomalý hrniec je veľmi dobrá vec...
1x radost
Krásná práce, nechala bych si takovou svačinku líbit i jako hlavní chod, chutná fota. Jsi šikovný!