Bravčové plece v pletenke fotorecept
Foto: pilcik
Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky alebo bagety.
porcií
príprava
na 95/205 °C
Suroviny
1300 g |
|
330 g |
|
8 strúčikov |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
300 ml (mocné 16°) |
|
|
|
Na dip: | |
330 g hustý |
|
6 strúčikov |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
(alebo bagety) |
|
|
Postup
-
1
Keď už máme ten pomaly hrniec tak ho treba využiť. Osolené pliecko dáme do hrnca polejeme rozmixovaným lečom a mocným svetlým pivom. Okoreníme a zapneme hrniec na 95 °C a čas 7 hodín večer pred spaním.
-
2
Ráno keď vstaneme prepneme teplotu na 205 °C nech sa to zapečie. Ten hrniec keď skončí čas na pečenie, tak sa nevypne a jedlo udrží ešte 8 hodín teplé. Ak ho sami nevypnete. Tak žiadna obava, že to vychladne. Takto to vyzerá po pol hodine zapečenia. Z leča a piva vznikla hustá omáčka. Počas tej pol hodiny si pripravíme dip z uvedených surovín, ktoré spolu zmiešame.
-
3
Mäso vyberieme a vidličkou mäso rozoberieme na vlákna.
-
4
Je tak mäkké, že to ide úplne ľahko.
-
5
Rozkrojíme pletenku, alebo bagetu natrieme dipom a naložíme kúsky mäsa. Pridáme nejakú zeleninu a jedlo máme hotové. Zabalíme do ruksaku a hybaj do prírody.
ty, ty ty.....:-DD
Ty sa len hanbis priznat, ze s takou desiatou by si aj ty isla, vsak? :-)
veď hej, s takouto desiatou kdekoľvek, ťažko odolať:-)