Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové plece v pletenke fotorecept

pilcik - fotkapilcik, 27. novembra 2017
Bravčové plece v pletenke (fotorecept)
Foto: pilcik

Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky alebo bagety.

8
porcií
10 minút
príprava
480 minút
na 95/205 °C

Suroviny

1300 g
330 g
8 strúčikov
1 KL
1/2 KL
300 ml (mocné 16°)
Na dip:
330 g hustý
6 strúčikov
3 PL
1 PL
Okrem toho:
 (alebo bagety)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keď už máme ten pomaly hrniec tak ho treba využiť. Osolené pliecko dáme do hrnca polejeme rozmixovaným lečom a mocným svetlým pivom. Okoreníme a zapneme hrniec na 95 °C a čas 7 hodín večer pred spaním.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ráno keď vstaneme prepneme teplotu na 205 °C nech sa to zapečie. Ten hrniec keď skončí čas na pečenie, tak sa nevypne a jedlo udrží ešte 8 hodín teplé. Ak ho sami nevypnete. Tak žiadna obava, že to vychladne. Takto to vyzerá po pol hodine zapečenia. Z leča a piva vznikla hustá omáčka. Počas tej pol hodiny si pripravíme dip z uvedených surovín, ktoré spolu zmiešame.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme a vidličkou mäso rozoberieme na vlákna.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je tak mäkké, že to ide úplne ľahko.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozkrojíme pletenku, alebo bagetu natrieme dipom a naložíme kúsky mäsa. Pridáme nejakú zeleninu a jedlo máme hotové. Zabalíme do ruksaku a hybaj do prírody.

    Bravčové plece v pletenke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: