Plnená bageta
Plnená bageta

Kubánsky sendvič (Sandwich by Cuba)

tomisuccess9 - fotkatomisuccess9, 12. decembra 2017

Populárny sendvič, ktorý ma neprekonateľnú chuť.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
180 g
Dresing:
10 g
20 g
3 g
3 g
3 g
2 g
2 g
4 plátky (eidam)
15 g
2 kolieska
10 g
20 g
10 g




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso musí ísť do marinády. Marináda je ešte v tajných receptúrach. Ale čo môžem prezradiť je to, že použite aspoň na približnú chuť mäsa, čierne korenie, soľ, rascu mletú, zelené korenie, karí korenie v miere asi po 5 g až na kari korenie, ktorého je váha 10 g. Mäso sa namarinuje a dávate ho piecť na teplote 180 - 200°C 20min.

  2. 2

    Dresing vytvoríte zmiešaním všetkých ingrediencií, ktoré sú uvedené v rozpise. Zázvor podotýkam ošúpať a natenko nastrúhať, resp. ak sa Vám podarí rozmixovať ponorným mixérom. Môžte rozmixovať všetky prísady spolu. To potom natriete na spodok a vrch bagety z VNÚTRA.

  3. 3

    Mäso ak máte hotové narežete na väčšie kúsky. Ako keby ste rezali mäso na kebab ale oveľa väčšie kúsky. Na to položíte plátky syra, pridáte uhorku, paradajku (kolieska o hrúbke asi 0,4 mm) a kolieska cibule.

  4. 4

    Vyberiete panvičku, zapnete sporák a necháte panvičku nahriať. Dáte maslo ale len trošku. Zvyšok masla dajte roztopiť do mikrovlnej rúry na pár sekúnd. Poradím, že do masla pridajte pár kvapiek olivového oleja. Pretrite tým roztopeným maslom vrch hotového sendviču a nechajte na panvičke z oboch strán do chrumkava pripiecť. Ak to máte hotové môžte servírovať - opečený naplnený sendvič prekrojte na polovicu.

Diskusia k receptu

alex37
...nedal by sa aspon ten sendvic odfotit? Ani ja neviem fotit...takze bez strachu :-)
radox1
Marináda je ešte v tajných receptúrach. Ale čo môžem prezradiť je to, že použite aspoň na približnú chuť mäsa, čierne korenie, soľ...................
a co nam nemozes prezradit?
lenuckaaa
Dobre som sa pobavila. Piecť 180 gramov bravčového pliecka na 160 stupňov 1,5 hodiny tak ti zostane oškvarok...
tomisuccess9
@Radox1 (12.12.2017 10:35)

Receptura na marinadu bol ,, darcek" a este som len spravil zopar tychto sandwichov, a nebudem tu davat recept na marinadu pokial este neviem ako vsetko dopadne, ale zatial su ludia spokojni. O par dni max. tyzdnov pridam aj tu.
tomisuccess9
@2010 (12.12.2017 11:40)

Ak si bol niekedy v Amerike a jedol si ten sandwich nech sa paci. Tajomstvom kazdeho kuchara su niektore veci ktore si necha pre seba. A mozes mi verit ze viem co pisem. Skus si to spravit a som zvedavy na tvoj nazor potom.
bubaya
Ani som netušila, že kubánci poznajú eidam a kari. Dúfam, že ten eidam má byť 30%, z neho sa potom po zahriatí vytvorí taká pevná gumoidná placka, z toho musel byť Castro úplne pafffffff. Určite mu to pripomínalo mladosť, keď jedol vlastné kanady.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia