Zapečená bageta
Zapečená bageta

Bageta vo vajíčku so šampiňónmi fotorecept

jomuro - bez fotkyjomuro, 18. novembra 2020
Bageta vo vajíčku so šampiňónmi (fotorecept)
Foto: jomuro

Keď máme odležané bagetky, použijeme ich vo vajíčku a výsledkom budú výborné raňajky či večera.

2-4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 plátky
50 g
2-3 PL
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia s mliekom rozšľaháme. Podľa chuti pridame trocha soli.

  2. 2

    Prekrojené bagety namočíme do vajíčka a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch dáme na plátky nakrájané šampiňóny.

    Bageta vo vajíčku so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bagety necháme zapiecť v rúre vyhriatej na 180 °C. Keď sú v "polčase" vyberieme ich z rúry.

    Bageta vo vajíčku so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme šunku a syr, necháme dopiecť.

    Bageta vo vajíčku so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapečené bagety vo vajíčku môžeme servírovať, ideálne hneď za tepla.

    Bageta vo vajíčku so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lacnylaci
Super, len ja by som to trošku aj potrel nejakým kečupom, aby to nebolo suché.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia