Bagety zo zemiakového cesta fotorecept
Foto: kucharka
Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
80-90 minút
na 200-150 °C
na 200-150 °C
Postup
-
1
Do misy dáme múku, vajce, soľ, rascu a dva postrúhané uvarené zemiaky. V poháriku zmiešame droždie s troškou vlažnej vody. Necháme “napučať”.
-
2
Všetko spolu zmiešame. Pridávame vodu podľa potreby aby nám vzniklo vláčne cesto.
-
3
Necháme kysnúť tak 1-1 1/2 hod, zakryté a na teplom mieste.
-
4
Cesto po hodinke a pol ...
-
5
S poriadne pomúčenými rukami (cesto sa lepí ) vyformujeme dve bagety.
-
6
Pečieme 40 min na 200 stupňov. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďaľších 30-40 min. Počas pečenia aspoň 2-3 krát potrieme bagety vodou. Upečené bagety chladíme na mriežke.
-
7
Bagety v reze...
A potom by som chcela poďakovať všetkým za pekné komentáre, som rada, že sa recept páči. Dúfam, že ak sa ich rozhodnete upiecť, tak sa podaria!
Pekný zvyšok nedele prajem.
Naozaj nemáte za čo, to je maličkosť.
Ale aká múka extra špeciál, alebo T650 chlebová? Keď sme skúšali doma podobné recepty nikdy neboli ako na obrázku. Už nemá m chuť skúšať......
Moja mama na Slovensku pouziva tiez hladku muku, tusim sa vola "Babickina volba" alebo tak nejako..
Drzim palce! Pekny vecer!
( a ak si spomenieš, daj vedieť ako to dopadlo ... )
Dúfam, že ak si bagety robila, tak sa ti podarili a chutili.
Ja mám novú rúru a musím povedať, že som musela bagety piecť o trochu menej. Keby som ich piekla podľa časov uvedených hore ( podľa mojej starej rúry ) asi by boli trochu viac “do hneda”...
Hádam som pomohla :-)) Peknú nedeľu prajem.