Slané pečivo
Slané pečivo

Bagety zo zemiakového cesta fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 12. novembra 2017
Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept)
Foto: kucharka

Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.

2
porcie
15 minút
príprava
80-90 minút
na 200-150 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks uvarené
15 g




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, vajce, soľ, rascu a dva postrúhané uvarené zemiaky. V poháriku zmiešame droždie s troškou vlažnej vody. Necháme “napučať”.

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu zmiešame. Pridávame vodu podľa potreby aby nám vzniklo vláčne cesto.

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme kysnúť tak 1-1 1/2 hod, zakryté a na teplom mieste.

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto po hodinke a pol ...

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    S poriadne pomúčenými rukami (cesto sa lepí ) vyformujeme dve bagety.

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme 40 min na 200 stupňov. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďaľších 30-40 min. Počas pečenia aspoň 2-3 krát potrieme bagety vodou. Upečené bagety chladíme na mriežke.

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bagety v reze...

    Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

maska10
Tie bagety vonaju az k nam.A v reze su fantastycky dierkovane.Uz na pohlad su vyborne.Pekne spracovany postup aj foto,uz neviem co mam pochvalit ,vsetko je super.
1x venusa
zdenka1009
Pekne sa ti podarili urobiť bagetky...my kupujeme podobné, volajú to dlháň...je tiež deravý a mekucky.
1x venusa
venusa
Vidno v reze, ze sa vydarili. Takto podobne robím akože ciabaty, bez zemiakov ( ide tam deci olivového oleja) aj zemiakovy chlieb, no vajce tam nie je zapotreby.
haji
Máš můj obdiv, krásně se vydařily, tvoje bagety! Musí být jemné a vláčné. Jsi šikulka, díky za receptík!
jack
Vyzerajú perfektne.Ukladám.
ubka
Pridávam sa k pochvalnym komentarom, vyzerajú vydarene.
kucharka
Najskôr by som chcela poďakovať Redakcii za to, že mi opravili “kvasnice” na “droždie” ....:-)))

A potom by som chcela poďakovať všetkým za pekné komentáre, som rada, že sa recept páči. Dúfam, že ak sa ich rozhodnete upiecť, tak sa podaria!
Pekný zvyšok nedele prajem.
ywett
úžasne vyzerajú, pekný recept
agata2017
@Kucharka (12.11.2017 18:21)

Ale aká múka extra špeciál, alebo T650 chlebová? Keď sme skúšali doma podobné recepty nikdy neboli ako na obrázku. Už nemá m chuť skúšať......
kucharka
@Agata2017 , Ja pouzivam obycajnu hladku psenicnu... taku istu ako aj na kolace.
Moja mama na Slovensku pouziva tiez hladku muku, tusim sa vola "Babickina volba" alebo tak nejako..
Drzim palce! Pekny vecer!
denyany
bagety sa mi veľmi páčia, mám v pláne skúsiť ich upiecť, ale čas pečenia sa mi zdá dlhý. naozaj toľko pri takej teplote?
kucharka
Áno, je to tak, po 40 min nezabudni teplotu stiahnuť na 150. Ja pečiem na strednej priečke. Nech sa ti podarí... dobrú chuť.
( a ak si spomenieš, daj vedieť ako to dopadlo ... )
kucharka
@denyany (3.12.2017 15:15)
Dúfam, že ak si bagety robila, tak sa ti podarili a chutili.
Ja mám novú rúru a musím povedať, že som musela bagety piecť o trochu menej. Keby som ich piekla podľa časov uvedených hore ( podľa mojej starej rúry ) asi by boli trochu viac “do hneda”...
Hádam som pomohla :-)) Peknú nedeľu prajem.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia