Pivovarnícka cibuľačka so sladovými hriankami
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 26. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 26. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
V miske zmiešame pivo s droždím, rozmixovaným sladom a rascou. Potom pridáme múku, soľ a miesime, kým nevznikne tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 – 40 minút. Po vykysnutí cesto vytvarujeme do tvaru bagety a necháme ešte podkysnúť pri izbovej teplote asi 20 – 25 minút.
- 2
Rúru predhrejeme na maximum (250 °C), naspodok vložíme plech s vodou. Na druhý plech preložíme bagetu a pečieme pri maximálnej teplote 6 – 8 minút. Bagetu ďalej dopekáme pri 170 °C asi 15 – 20 minút.
- 3
Cibuľu nakrájanú na rezance na miernom ohni restujeme na oleji do zlatohneda asi 8 minút a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Bagetu nakrájame a opečieme z každej strany, hrianky podávame k polievke.
Tiež cibuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu