Cesnaková bageta
Cesnaková bageta

Bageta zapečená s cesnakovým maslom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 6. augusta 2021
Bageta zapečená s cesnakovým maslom
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
3 strúčikov
1 stonka




Postup

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Vyšľaháme ho s rozdrveným cesnakom, so soľou a s najemno nasekanými lístkami petržlenovej vňate.

  2. 2

    Bagetu nakrájame šikmým rezom na 1,5 cm hrubé plátky. Z oboch strán natrieme ochuteným maslom a plátky pospájame do pôvodného tvaru bagety.

  3. 3

    Bagetu zabalíme do alobalu, dáme na gril alebo pečieme asi 20 minút v rúre na 180 stupňoch. Po rozbalení by mala byť kôrka chrumkavá a stred šťavnatý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia