Bageta zapečená s cesnakovým maslom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 6. augusta 2021
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 6. augusta 2021
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Vyšľaháme ho s rozdrveným cesnakom, so soľou a s najemno nasekanými lístkami petržlenovej vňate.
- 2
Bagetu nakrájame šikmým rezom na 1,5 cm hrubé plátky. Z oboch strán natrieme ochuteným maslom a plátky pospájame do pôvodného tvaru bagety.
- 3
Bagetu zabalíme do alobalu, dáme na gril alebo pečieme asi 20 minút v rúre na 180 stupňoch. Po rozbalení by mala byť kôrka chrumkavá a stred šťavnatý.
Tiež bageta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu