Bageta s kuracím mäsom v pomarančovo-medovej marináde
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. augusta 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
Postup
-
1
Marináda: Očistený pomaranč nakrájame na kocky a dáme do hlbšej nádoby. Pridáme olivový olej, džús, med, sójovú omáčku, nasekanú vňať, najemno nakrájaný zázvor, soľ, korenie a ponorným mixérom mixujeme, kým nevznikne kompaktná zmes.
- 2
Do marinády poukladáme kúsky kuracích pŕs a odložíme do chladničky. Najlepšie cez noc alebo aspoň na 2 hodiny.
- 3
Hotové marinované prsia opečieme na panvici. Bagetu rozrežeme a z oboch strán opečieme na panvici. Vnútorné strany bagety potrieme majonézou. Na spodnú časť dáme tenké plátky pokrájanej paradajky, poukladáme opečené kuracie mäso a nasekaný ľadový šalát. Prikryjeme hornou časťou bagety.
Tiež bageta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu