Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....
Bezlepkový cícerový šalát s tofu
Nakrajany por, tofu a postruhanu mrkvu na olej oprazte, kym mrkva nebude makka. Tofu...
Zeleninový koláč s bryndzou z bezlepkového lístkového cesta
Zásoby z letnej úrody treba vždy zužitkovať. My sme tak spravili v našom dnešnom recepte. Upiekli sme si slaný koláč s cuketkou, paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou....
Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku
Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu....
Zelerový krém s restovanou červenou repou
Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.
Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou
Keď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice...
Cuketovníky ako príloha
Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali,...
Jednoduchý uhorkovo-paradajkový šalát s cibuľou a balkánskym syrom
Tento šalát si môžete dať ako prílohu k mäsku, ale dá sa spapať aj s opečenou...
Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...
Pečená tekvica plnená ryžou a zeleninou
Aj keď teploty ešte nenaznačujú jeseň, prinášame vám recept s tekvicou, ktorý vás naladí na...
Zeleninové lečo
Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.
Cuketa s ryžou a bryndzou
Jednoduchý, ľahší recept na teplý večer. Plné chuti a vlákniny. Vyskúšajte ako rýchlu večeru...
Bezlepkové cestoviny s dusenou mrkvou
Ak hľadáte lacný, rýchly, chutný a diétny recept na obed napríklad aj do práce, ...
Vietnamské jarné rolky podľa Martina Nikodýma
Známeho moderátora Martina Nikodýma baví ázijská kuchyňa. Rád si napríklad pochutná na takýchto rolkách.
Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...
Sušené paradajky v olivovom oleji
Delikatesa, ktorú si môžeme pripraviť aj z vlastnej úrody. Výborná príloha do šalátov, na...
Pasírované paradajkové pyré
Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...
Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...
Bulgurový šalát s fetou
Bulgur prepláchneme a uvaríme podľa návodu. Paradajky, uhorku a papriky nakrájame na drobné kocky...
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...
Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...
Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....
Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...
Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...
Bezlepkový cuketový nákyp
Vďačný recept, do ktorého môžete nakrájať napríklad mäso z obeda, šampiňóny, slaninu. Výborné...
Domáce zavárané lečo
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...