Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Frankfurtská polievka

lunter - fotkalunter, dnes 09:43. Komerčný recept.
Frankfurtská polievka
Foto: lunter

Hrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice. O chuťovú bodku sa postarajú rastlinné Zobraziť celý popisHrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice. O chuťovú bodku sa postarajú rastlinné párky LUNTER Mild Sausages, ktoré jedlu dodajú výdatnosť aj moderný rastlinný šmrnc.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredné
2 ks stredná
1 PL
1 ks malá
1 strúčik
1 liter
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
4 ks
100 g
1 PL
50 ml
 čerstvá



Postup

  1. 1

    Zohrejeme olej na miernom ohni vo veľkom hrnci. Orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak asi 2 minúty.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky a restujeme ešte 3 minúty.

  3. 3

    Prilejeme vývar, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán a bobkový list.

  4. 4

    Privedieme do varu, potom znížime ohrev a necháme variť 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

  5. 5

    Pridáme nakrájané tofu párky a nakrájanú kapustu s odstránenými stonkami.

  6. 6

    Primiešame horčicu a necháme variť ešte 5 minút, potom pridáme smotanu a dobre premiešame.

  7. 7

    Vyberieme bobkový list a podľa chuti dochutíme.

  8. 8

    Podávame horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu