Frankfurtská polievka
Hrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice. O chuťovú bodku sa postarajú rastlinné Zobraziť celý popisHrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice. O chuťovú bodku sa postarajú rastlinné párky LUNTER Mild Sausages, ktoré jedlu dodajú výdatnosť aj moderný rastlinný šmrnc.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks stredné |
|
| 2 ks stredná |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks malá |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 liter |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 50 ml |
|
| čerstvá |
|
Postup
-
1
Zohrejeme olej na miernom ohni vo veľkom hrnci. Orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak asi 2 minúty.
- 2
Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky a restujeme ešte 3 minúty.
- 3
Prilejeme vývar, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán a bobkový list.
- 4
Privedieme do varu, potom znížime ohrev a necháme variť 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- 5
Pridáme nakrájané tofu párky a nakrájanú kapustu s odstránenými stonkami.
- 6
Primiešame horčicu a necháme variť ešte 5 minút, potom pridáme smotanu a dobre premiešame.
- 7
Vyberieme bobkový list a podľa chuti dochutíme.
- 8
Podávame horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu