Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom fotorecept
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte. Kyslé Zobraziť celý popisAk máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte. Kyslé mlieko jej dodá výbornú chuť. Výhodou je, že je rýchlo hotová.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V 2 dl vody 10 minút povaríme celé korenie čierne, korenie nové, bobkový list, ošúpanú cibuľu a petržlenovú vňať. Potom scedíme, vývar zachytíme do väčšieho hrnca.
-
2
K vývaru dolejeme 1 l vody, pridáme soľ, na malé kocky nakrájané bataty a 10 minút povaríme.
- 3
V kyslom mlieku rozmiešame múku a vlejeme k batatom.
- 4
Zároveň pridáme hrášok. Spolu povaríme opäť cca 10 minút.
- 5
Podľa chuti dochutíme citrónovou šťavou.
Tiež batatová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Býval to dobrý nástroj, ale pokrok nezastavíme. V mém případě 2,5 litru tuhého zkyslého mléka není málo, když musí být rozšleháno dohladka neb uvařené kousky tvarohu se v polévce už nerozpustí. Vašeho receptu se to samozřejmě netýká, jen jsem "zneužil" příležitosti publikovat bez focení.:-))