Brokolicový chlebíček bez lepku
Námet na tento brokolicový chlebíček na nás vyskočil na Instagrame. Recept sa nám veľmi páčil a tak sme si povedali, že ho
vyskúšame v Zobraziť celý popisNámet na tento brokolicový chlebíček na nás vyskočil na Instagrame. Recept sa nám veľmi páčil a tak sme si povedali, že ho
vyskúšame v bezlepkovej forme. S našou múkou Promix UNI vyšiel dokonale. Je chutný, nadýchaný a je príjemnou zmenou ku
klasike, ktorú si robievame denne. Poďte ho vyskúšať aj vy, veríme, že budete – rovnako ako my – spokojní.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
200 g nastrúhaná |
|
120 g |
|
3 ks |
|
2 ČL |
|
1 zarovnaná ČL |
|
(alebo slnečnicové) |
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na chlebíček potrebujeme 200 g jemných strapatých zelených končekov ružičiek. Získame ich približne z 500 g brokolice, čo sú asi 2 menšie hlávky brokolice.
- 2
Začneme tým, že si najprv pripravíme menšiu formu na chlebíček, ktorú vytrieme tukom a vysypeme bezlugénovou strúhankou Novalim.
- 3
Brokolicové hlavičky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme bezgluténovú múku Promix UNI premiešanú s kypriacim práškom, ďalej pridáme soľ a v mištičke rozmiešané celé vajíčka. Všetky uvedené prísady spolu zapracujeme gumenou varechou do hladkej hmoty a nalejeme ich do pripravenej chlebíčkovej formy. Povrch chlebíka posypeme ľubovoľnými semiačkami – my sme použili slnečnicové.
- 4
Brokolicový chlebíček pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi 35 minút, kým sa jeho povrch nesfarbí do zlatohneda a chlebík je na dotyk pevný a upečený. Po dopečení necháme chlebík vychladnúť. Podávame ho namiesto klasického bezlepkového chleba na raňajky alebo desiatu, nám chutil aj ako príloha k polievke.
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu