Gratinovaný karfiol so zemiakmi
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml, alebo jednu veľkú, a vymastíme ich maslom.
- 2
Karfiol rozoberieme na ružičky, ktoré prekrojíme na polovice. Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame. Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Karfiol, cibuľu a polovicu nastrúhaného syra vložíme do väčšej misy. Prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a premiešame.
- 3
Na dno zapekacích misiek poukladáme plátky zemiakov. Na ne rozdelíme karfiolovú zmes. Misky prikryjeme štvorcom papiera na pečenie (aby sa jedlo nedostalo do kontaktu s alobalom) a až potom prekryjeme alobalom. Zabalené misky poukladáme na plech na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme asi 20 minút.
- 4
Potom zo zapekacích misiek zložíme papier aj alobal. Povrch gratinovaného karfiolu posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vrátime do rúry a pri teplote 220 °C pečieme 8–10 minút dozlatista.
Tiež zapekaný karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu