Slaný koláč z lístkového cesta so špenátom a s balkánskym syrom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 14:30
mesačník Varecha, dnes 14:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g chladené |
|
400 g (mrazený, lístky) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
25 g |
|
60 ml (33 %) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Špenát necháme rozmraziť v sitku. Ošúpanú cibuľu a cesnak najemno nakrájame. V hrnci rozpustíme maslo a cibuľu s cesnakom na ňom podusíme domäkka.
- 2
Zo špenátu vyžmýkame vodu a pridáme ho k cibuli. Osolíme, okoreníme. Zalejeme smotanou a dusíme, kým smotana nevsiakne do špenátu. Potom necháme špenát úplne vychladnúť.
- 3
Rúru predhrejeme na 200 °C. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát a rozkrojíme ho na 4 rovnako veľké obdĺžniky. Do stredu dvoch obdĺžnikov rozdelíme špenát a naň rozdrobíme balkánsky syr. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Prikryjeme zvyšnými obdĺžnikmi cesta a okraje pritlačíme. Cesto na povrchu niekoľkokrát rozrežeme. Koláče preložíme na plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút.
Tiež Špenátový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu