Zeleninové jedlá (iba fotorecepty)

prazdny

Kapsičky z batatového cesta

Bezmäsité jedlá

Keď sa u nás objavili bataty, dlho som im vzdorovala, pretože mi farbou pripomínali varenú mrkvu....

prazdny

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom

Bezmäsité jedlá

Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....

prazdny

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom

Bezmäsité jedlá

Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

prazdny

Fazuľkový nákyp

Bezmäsité jedlá

Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

prazdny

Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom

Bravčové mäso

V jednom pekáči pečené, všetko potrebné obsahujúce. Je to pekné spojenie mäsa a zeleniny...

prazdny

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla...

prazdny

Koláč z kyslej kapusty

Bezmäsité jedlá

Tento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta....

prazdny

Kapusta kvasená v pohári

Bezmäsité jedlá

Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

prazdny

Stopkový zeler zapečený so syrom

Bezmäsité jedlá

Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

prazdny

Šalát z červenej kapusty s chrenom

Bezmäsité jedlá

Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom

Cestoviny

Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

prazdny

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

prazdny

Pasta alla Norma

Cestoviny

Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

prazdny

Fazuľková polievka nakyslo

Bezmäsité jedlá

U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou...

prazdny

Ryža so zelerom a mangoldom

Bezmäsité jedlá

Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

prazdny

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou

Kuracie mäso

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....

prazdny

Pečená brokolica so zálievkou z tofu

Bezmäsité jedlá

Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...

prazdny

Chutná polievka z batatov

Bezmäsité jedlá

Výživná chutná a časovo nenáročná polievka z batatov.

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Šarišský sladký kapustový závin

Koláče

Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Rýchle cuketové lečo

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Mrkvovo-cviklový šalát

Bezmäsité jedlá

Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...

prazdny

Cestoviny s pečenou tekvicou

Cestoviny

Pohodové jedlo na sychravé dni.

prazdny

Paradajková polievka s cícerom

Bezmäsité jedlá

Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....

prazdny

Karfiolové karí s cícerom a špenátom

Bezmäsité jedlá

Zelenina v tej najlepšej podobe :-))

prazdny

Tvarohovo-kalerábová nátierka

Bezmäsité jedlá

Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

prazdny

Strapaté zemiakovo-brokolicové placky

Hlavné jedlá

Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...

prazdny

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou

Večera

Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

prazdny

Šalát z koreňovej zeleniny

Bezmäsité jedlá

Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Oko zo špagetovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

prazdny

Brokolicovo-krupičkové guľôčky

Hlavné jedlá

Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

prazdny

Krupoto s cviklou

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....