Fazuľkový nákyp
Fazuľkový nákyp

Fazuľkový nákyp fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:49
Fazuľkový nákyp (fotorecept)
Foto: tejaja

Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový nákyp.

3-4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
3 dl
60 g strúhaný
2 PL
2 PL
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájané fazuľky povaríme 10 minút v troche osolenej vody. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z oleja, múky a mlieka urobíme hladký bešamel.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstavíme z ohňa a po jednom vmiešame do neho žĺtky.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vmiešame strúhaný syr a strúhanku. Osolíme.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho k bešamelu.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vymasteného pekáča dáme odkvapkané fazuľky.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na ne rozotrieme bešamelovú zmes.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.

    Fazuľkový nákyp (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame so zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia