Fazuľkový nákyp fotorecept
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový nákyp.
3-4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Nakrájané fazuľky povaríme 10 minút v troche osolenej vody. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
-
2
Z oleja, múky a mlieka urobíme hladký bešamel.
-
3
Odstavíme z ohňa a po jednom vmiešame do neho žĺtky.
-
4
Potom vmiešame strúhaný syr a strúhanku. Osolíme.
-
5
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho k bešamelu.
-
6
Do vymasteného pekáča dáme odkvapkané fazuľky.
-
7
Na ne rozotrieme bešamelovú zmes.
-
8
Zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
-
9
Podávame so zeleninou.
Diskusia k receptu