Kapsičky z batatového cesta fotorecept
Keď sa u nás objavili bataty, dlho som im vzdorovala, pretože mi farbou pripomínali varenú mrkvu. :))) Potom nastúpilo myslenie a ja som Zobraziť celý popisKeď sa u nás objavili bataty, dlho som im vzdorovala, pretože mi farbou pripomínali varenú mrkvu. :))) Potom nastúpilo myslenie a ja som tie bataty kúpila a mám ich rada doteraz. Tieto kapsičky máme veľmi radi a nie je s nimi veľká práca. Skúste a uvidíte.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bataty v šupke uvaríme vo vode, scedíme a necháme ich úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a najemno nastrúhame.
-
2
Pridávame postupne múku. Množstvo tak, aby sme dostali cesto, ktoré sa už nelepí a dá sa vyvaľkať. Viac múky nedávame. Cesto nebude také pevné ako zemiakové, ale je pružné. Cesto nesolíme, náplň je slaná dosť.
-
3
Všetky suroviny na náplň vidličkou dobre premiešame.
-
4
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 8 cm.
-
5
Na polovicu každého kolieska lyžičkou dáme náplň.
-
6
Nožom prehneme druhú časť cesta cez náplň. Nezlepujeme, nepritláčame, len voľne zľahučka nožom pritlačíme.
- 7
Ukladáme (pomôžeme si nožom) na plech vyložený papierom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút.
- 8
Podávame teplé s kyslým mliekom.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu