Zeleninové jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Staročeská bramboračka

Bezmäsité jedlá

Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú...

prazdny

Cibuľová Pakkora

Bezmäsité jedlá

Typické indické predjedlo.

prazdny

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku

Bezmäsité jedlá

Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

prazdny

Zemiakový šalát s kozím syrom

Bravčové mäso

Zemiaky umyjeme, uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme...

prazdny

Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím

Bezmäsité jedlá

Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým...

prazdny

Exotický zemiakový šalát s batátmi

Bezmäsité jedlá

Ovocie ošúpeme a nakrájame na rezance. Batáty olúpeme, uvaríme a tiež nakrájame na rezančeky...

prazdny

Kalerábová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Som rád, že sa varecha napĺňa stále viac receptami s mäsiskom. Na druhej strane ako...

prazdny

Mangové čatní

Bezmäsité jedlá

Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...

prazdny

Cestoviny so špenátom a ricottou

Cestoviny

Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...

prazdny

Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...

prazdny

Bulharský šalát sterilizovaný

Prílohy

Je to výborná pochúťka ku slaninke alebo takej domácej klobáske s chlebom... aj všeličomu inému.

prazdny

Uhorkový šalát

Bezmäsité jedlá

Chutná príloha k mnohým jedlám.

prazdny

Grilovaná zelenina

Prílohy

Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.

prazdny

Rukolový šalát

Bezmäsité jedlá

Trošku iný šalát ako ste zvyknutý, ale skúsiť sa oplatí.

prazdny

Hrášková polievka s krupicovými haluškami

Polievky

Ľahká a rýchla polievka väčšinou z mrazeného hrášku

prazdny

Šalát proti pliagam jesene

Bezmäsité jedlá

Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

prazdny

Protidepresívna pomazánka

Bezmäsité jedlá

Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...

prazdny

Kapustová pochúťka

Bezmäsité jedlá

Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...

prazdny

Pečená paradajková polievka

Polievky

Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...

prazdny

Zapečený karfiol

Bravčové mäso

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo pre každého. Dobrú chuť.

prazdny

Hliva ustricová na divoko

Hlavné jedlá

Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...

prazdny

Vyprážaná cukina

Hlavné jedlá

Cukinu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme ju trochu „vypotiť“.

prazdny

Karfiolovo–šunkový nákyp

Bravčové mäso

Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

prazdny

Pór v cestíčku

Bezmäsité jedlá

Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

prazdny

Mrkvový šalát s orechmi

Šaláty

Mrkvu postrúhame najemno, jablká takisto a orechy nasekáme nadrobno.

prazdny

Zapekané fazuľové struky

Hlavné jedlá

Fazuľku uvaríme v osolenej vode, strúhanku opražíme.

prazdny

Vajcová plnka so šampiňónmi

Bravčové mäso

Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme droždie, ktoré...

prazdny

Zdravý zeleninový šalát

Šaláty

Zeleninu nastrúhame najemno na strúhadle a zmiešame spolu s jogurtom.

prazdny

Zapečená špargľa

Hlavné jedlá

Jarné jedlo pre tých, ktorí už majú po krk mäsa.

prazdny

Jednoduchý záhradný šalát

Šaláty

Šalát, ktorý bol robený za najťažších prírodných podmienok.

prazdny

Krémová mrkvová polievka

Polievky

Je to veľmi dobrá polievka za tepla aj za studena. Recept je od pani Magálovej.