Veľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí "domácky" :) - a viem, čo som tam Zobraziť celý popisVeľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí "domácky" :) - a viem, čo som tam dala.... Jeho farba vám nemusí vždy vyjsť rovnaká, pretože to závisí od rajčín.
Suroviny
1 ks |
|
1/2 cibule |
|
1/2 malej buľvy |
|
|
|
1 kus veľký asi ako palec -chlapský:) |
|
2 strúčiky |
|
1/2 |
|
zväzok |
|
1 čl |
|
|
|
500 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
200 ml |
|
70 - 100 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme olej, očistený a pokrájaný zázvor, olúpaný nakrájaný cesnak, chilli, stopky bazalky,koriander, klinčeky, škoricu. Ohrievame pomaly cca 15 minút, miešame. medzitým si nasekáme všetky paradajky. Potom ich pridáme do hrnca spolu s vodou. Privedieme do varu a varíme pomaly neprikryté, kým sa všetko nezredukuje na polovicu.
- 2
Vyberieme škoricu a klinčeky - ak sa podaria :) Potom pridáme lístky bazalky, dáme do mixéra ( asi po častiach), alebo môžeme aj ručným ponorným - a rozmixujeme. Nalejeme naspäť do hrnca, resp. ak sme mixovali ručným, tak do rozmixovaného pridáme ocot, cukor, soľ, čierne korenie. Povaríme.
- 3
Hotový kečup nalejeme sterilne do fliaš, sterilizujeme kým nechytí viečko. Držíme v chlade a tme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu