Milujem leto, grilovačky - a ešte viac grilovanú kukuricu. Od malička ju mám radšej, ako varenú :) Toto je trošku "vylepšená" grilovaná kukurica, vhodná Zobraziť celý popisMilujem leto, grilovačky - a ešte viac grilovanú kukuricu. Od malička ju mám radšej, ako varenú :) Toto je trošku "vylepšená" grilovaná kukurica, vhodná aj ako príloha ku grilovaným mäsám, alebo len tak, samotná, s chladeným pivkom.... :) Fantázii sa medze nekladú a ku kukurici si môžete pridať podľa chuti čokolvek iné....
Postup
-
1
Kukuricu nešúpeme. Namočíme na 15 min do vody, kým sa rozohreje gril. Je však potrebný gril s vrchnákom. Kto nemá, môže si pomôcť predvarením kukurice, ale tam už bude chýbať tá chuť dymu. Z kukurice otrasieme prebytočnú vodu a aj so šupkami dáme na gril. Nemal by byť silný oheň, aby sa úplne nespálila. Zavrieme veko, aby sa pomaly "dusila". Trvá to cca 20 minút.
- 2
Kým sa kukurica robí, môžeme si očistiť čili od semiačok a nakrájať na drobno. Všetko dávame do veľkej misy alebo kastróla, kde nakoniec hodíme hotové teplé kukurice. Pridáme maslo, a na kúsočky nakrájanú dužinu citróna. Môžeme postrúhať aj trochu kôry. Pridáme nastrúhaný syr.
- 3
Keď sa voda odparí a šupky sú sčerneté, opatrne ošúpeme, a položíme už "holú" kukuricu na gril. Otáčame, aby bola ugrilovaná rovnomerne.
- 4
Hotovú kukuricu šupneme do misy a pretrasieme, resp. premiešame. Celá sa obalí maslom, syrom a čili. Chutí naozaj úžasne :)!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.gourmet.com/recipes/2000s/2009/06/salvadoran-grille...
No áno, čili ja môžem:)! Včera sme mali quesadilass s čili... :))
No a dnes to už vzerá na celkom nedaždivý deň...teda aspoň u nás...KONEČNE!
www.gourmet.com/recipes/2000s/2009/06/salvadoran-grille...
No áno, čili ja môžem:)! Včera sme mali quesadilass s čili... :))
No a dnes to už vzerá na celkom nedaždivý deň...teda aspoň u nás...KONEČNE!