Bryndzová nátierka

evas13 - fotkaevas13, 16. mája 2010
Bryndzová nátierka
Foto: evas13

Jednoduchá, stará dobrá klasika.

Suroviny

100 g
100 g
50 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľku si pokrájame na jemno a posolíme treba predtým ochutnať bryndzu, aby nebola pomazánka veľmi slaná.

  2. 2

    Do misky si dáme máslo, vymiešame, pridáme olivový olej a do penista vymiešame, po malých dávkach vmiešavame bryndzu, miešame až vznikne jemná hmota. Nakoniec pridáme červenú papriku, nie veľa, tak za pol kávovej lyžičky, cibuľku a rascu, všetko spolu premiešame a podávame s pečivom a zeleninou.

Diskusia k receptu

martina34
Presne takúto robievam, len nie je jedno aké maslo dáš, dávam výlučne ramu alebo kravské maslo, obyčajný margarín zvykne zvodavieť. Ale narobila si mi chute u nás sa táto nátierka volá šmirkas.
evas13
Martinka používam flóru a másielko s 3-omega kyselinou.Obyčajný margarín mi nechuti.
tothka
Robievam takúto pomazánku tiež, ale bez olivového oleja, je veľmi jemná keď ju vymiešam ponorným mixerom. ten olej vyskúšam tiež.
jody
U nás sa zase nesolí vôbec a maslo dávame len normálne. Ale dobré to je vždy.
hanina
Tak ako u Jody a posypané pažítkou a bez rasce. To je zase naša klasika. Vyskúšam ako chutí s olejom.
evas13
Vidím, že je viac starých dobrých klasik, hlavná vec, že nám chutí. :-)))
delon
do natrieky som dal ešte hočicu vyskušajte
evas13
@martina34 na pomazánky sa nepouživam ligh masielka a rastlinné tuky. Aj ja som chcela čo najľahšie a bola z toho sama voda. Takže Martinka Rama clasic a Flora obyčajná.
elab
dámy, skúste pridať pri šľahaní cca 1/2 syra v črievku, ja pridávam aj trochu kyslej smotany, no len trochu. Nátierka je ľahučká a lahodnučká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia