Bryndzová nátierka

evas13 - fotkaevas13, 16. mája 2010
Bryndzová nátierka
Foto: evas13

Jednoduchá, stará dobrá klasika.

Suroviny

100 g
100 g
50 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku si pokrájame na jemno a posolíme treba predtým ochutnať bryndzu, aby nebola pomazánka veľmi slaná.

  2. 2

    Do misky si dáme máslo, vymiešame, pridáme olivový olej a do penista vymiešame, po malých dávkach vmiešavame bryndzu, miešame až vznikne jemná hmota. Nakoniec pridáme červenú papriku, nie veľa, tak za pol kávovej lyžičky, cibuľku a rascu, všetko spolu premiešame a podávame s pečivom a zeleninou.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Presne takúto robievam, len nie je jedno aké maslo dáš, dávam výlučne ramu alebo kravské maslo, obyčajný margarín zvykne zvodavieť. Ale narobila si mi chute u nás sa táto nátierka volá šmirkas.
Robievam takúto pomazánku tiež, ale bez olivového oleja, je veľmi jemná keď ju vymiešam ponorným mixerom. ten olej vyskúšam tiež.
dámy, skúste pridať pri šľahaní cca 1/2 syra v črievku, ja pridávam aj trochu kyslej smotany, no len trochu. Nátierka je ľahučká a lahodnučká.

Pridaj komentár k receptu: