Hrachový prívarok so zelerom
Suchý hrach preberieme, umyjeme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň pridáme...
Pórový prívarok so smotanou
Umytý a očistený pór nakrájame na podlhovasté kúsky, vložíme do vriacej vody, osolíme a uvaríme....
Šalátový prívarok
V zohriatom masle rozmiešame múku, zalejeme ju mliekom a vývarom z kostí, povaríme a dochutíme...
Šafranovo– maslová omáčka
Na roztopenom masle necháme krátko restovať šafran, podlejem vínom, pridáme vývar, korenie a povaríme....
Starohorský zemiakový prívarok
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Pridáme vegetu, bobkové listy...
Špenátový prívarok
Mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Nasekáme ho na kúsky. Na oleji necháme do svetložlta opražiť...
Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...
Zeleninový prívarok
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhanú alebo na malé kocky nakrájanú zeleninu,...
Zemiakový prívarok
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s bobkovými...
Zeleninka podľa Oliviera
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako...
Pečená zelenina
Táto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže...
Mrkvový prívarok
Umytú očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky. Vložíme ju do vriacej osolenej vody a uvaríme...
Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu...
Kapustový prívarok
Očistenú a umytú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Na...
Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...
Fazuľový prívarok
Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom...
Jednoduchá, zdravá polievka od starkej Marky
Varila ju moja milovaná starká Marka a mala neuveriteľnú chuť, ako ostatne všetko, čo varila...
Zemiaky Itália
Recept pochádza z Talianska, je jednoduchý , dostupný finančne a hlavne rýchlo pripravený. Zvyknem...
Marinovaný cesnak
Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela...
Pohánkové zeleninové rizoto
Tak toto je niečo pre vegetariánov, hoci ňou nie som rada si urobím aj bezmäsité jedlo....
Špenátová žemľovka
Toto jedlo robievam keď mám chuť na jednoduchšie jedlo. Alebo keď mi ostane sendvič ako teraz.
Soničkine zemiaky
Recept mám od svojej sesternice, a veľmi ho mám rada. Keďže je bez mäsa, ...
Šošovicový prívarok
Šošovicu prepláchneme studenou vodou. Namočenú ju necháme vo vode asi hodinu. Doplníme vodu tak, ...
Karfiolový prívarok
Očistený a umytý karfiol aj s pokrájanými mladými listami dáme variť do vody.
Brokolicová omáčka so smotanou
Brokolicu pokrájame na kocky a s cibuľou nakrájanou najemno, strúhanou mrkvou a hladkou múkou osmažíme na masle....
Pikantná omáčka ku grilovanému mäsu
Paradajky na niekoľko sekúnd ponoríme do vriacej vody, vytiahneme ich, schladíme a olúpeme. Olúpané...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Avokádová omáčka
Na omáčku použijeme zrelšie avokádo, ktoré nasekáme. Zmiešame ho s 1 PL limetovej šťavy, ...
Petržlenová omáčka
Vodu so soľou privedieme k varu a asi na minútu do nej vhodíme petržlen. Vyberieme ho,...
Šípková omáčka
Sušené šípky vyperieme v teplej vode a varíme s klinčekmi a citrónovou kôrou. Rozvarené šípky prelisujeme,...
Hubová omáčka
Očistené huby nakrájané na plátky osmažíme na rozpálenom oleji a pridáme soľ a mletú rascu. Podlejeme...
Uhorková omáčka so smotanou
Mrkvu očistíme, nastrúhame a z masla, strúhanej mrkvy, múky a práškového cukru pripravíme žltú...
Paradajková omáčka
Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme na osminky nakrájané paradajky. Pridáme bobkový list,...
Smotanová omáčka s hráškom a šampiňónmi
Cibuľu nasekáme, šampiňóny nakrájame na tenké plátky, všetko dáme na rozpálené maslo, chvíľu podusíme...