Foto: jody
Táto polievka sa neochucuje, táto polievka sa dovoniava... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky a zeleninu (akúkoľvek, ja som mala kúsok karfiolu, petržlen a kúsok zeleru) očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky alebo na drobno (neodporúčam pretláčať).
- 2
V hrnci rozpustíme za lyžicu masti a prisypeme rascu. Opekáme, kým nerozvoniava po celej kuchyni a susediacich miestnostiach. Potom pridáme všetok cesnak (ja som dala veľa, ale nám tak chutí) a na malom plameni ho oprážame tiež. Pozor, nech nezhorí. Keď už rozvoniava až do obyvačky, prilejeme za pohár studenej vody a zvýšime teplotu. Posolíme. Prihodíme vňať a kopcovú lyžicu dobrej papriky. Prisypeme všetku zeleninu a zemiaky, zatým za riadnu hrsť lámanky, poriadne premiešame v červenom základe, zalejeme vodou a uvaríme domäkka.
- 3
Keď je všetko hotové, polievku vypneme a dovoniame ju v dlani rozmelneným majoránom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu