Foto: jarco
Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cestoviny (môžete použiť akýkoľvek druh, odporúčam talianske z tvrdej pšenice) som uvaril v osolenej vode s trochu oleja. Nechal som vychladnúť.
- 2
Zelenú špargľu (šúpať netreba, stačí zrezať drevnaté konce) som cca 5 minút paril. Po vychladnutí som nakrájal na cca 5 cm dlhé kúsky a zmiešal s cestovinami.
- 3
Nakrájal som tvrdý syr (použil som mladú goudu, ale môže to byť akýkoľvek tvrdý syr s neutrálnou chuťou) a vmiešal do cestovín so špargľou. Dochutil som čerstvo namletým farebným korením.
- 4
Dresing som pripravil vymiešaním tmavého balzamika s lyžičkou francúzskej horčice, olivovým olejom a soľou. Dobre som vmiešal do šalátu a nechal aspoň hodinu odstáť v chladničke. Potom už len nejaké čerstvé bylinky na ozdobenie a večera bola na stole.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu