Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom

jarco - fotkajarco, 16. mája 2010
Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom
Foto: jarco

Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
500 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny (môžete použiť akýkoľvek druh, odporúčam talianske z tvrdej pšenice) som uvaril v osolenej vode s trochu oleja. Nechal som vychladnúť.

  2. 2

    Zelenú špargľu (šúpať netreba, stačí zrezať drevnaté konce) som cca 5 minút paril. Po vychladnutí som nakrájal na cca 5 cm dlhé kúsky a zmiešal s cestovinami.

  3. 3

    Nakrájal som tvrdý syr (použil som mladú goudu, ale môže to byť akýkoľvek tvrdý syr s neutrálnou chuťou) a vmiešal do cestovín so špargľou. Dochutil som čerstvo namletým farebným korením.

  4. 4

    Dresing som pripravil vymiešaním tmavého balzamika s lyžičkou francúzskej horčice, olivovým olejom a soľou. Dobre som vmiešal do šalátu a nechal aspoň hodinu odstáť v chladničke. Potom už len nejaké čerstvé bylinky na ozdobenie a večera bola na stole.

    Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom - obrázok 4

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
tesim sa tomu receptu , moj manzel tohto roku "objavil" sparglu a teraz by ju stale jedol . takze som uz vyskusala kopu receptov :-)/vacsinou nam chutilo/ ale takyto lahucky salat som este nerobila .dakujem .

Pridaj komentár k receptu: