Pečená paprika s bryndzou

sandra - fotkasandra, 19. mája 2010
Pečená paprika s bryndzou
Foto: sandra

Už nejaký čas som pokukovala po červených paprikách v hypermarketoch, kápie som však hľadala márne. Včera mi došli nervy a kúpila som červené mäsité, Zobraziť celý popisUž nejaký čas som pokukovala po červených paprikách v hypermarketoch, kápie som však hľadala márne. Včera mi došli nervy a kúpila som červené mäsité, vraviac si, že na môj zámer musia stačiť. Bývalí kolegovia - pôvodom Bulhari mi vedeli priam rozprávkovo opísať chuť pečených paprík z bryndzou (slovenskú verziu ich varianty s fetou). A dnes dozrel čas. Presný recept som nikde nenašla napriek mojej snahe, tak som musela trochu improvizovať. Tá vôňa počas pečenia bola neopísateľná, priam nervydrásajúca, a výsledok stál naozaj za to. Ponúkam vám moju verziu pečenej papriky s bryndzou...

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
1 dl
250 g




Postup

  1. 1

    Papriky som umyla a osušila. Priamo na horáku som ich nechala opiecť do tmava. Na 15 minút som ich potom šupla do hrnca a zakryla pokličkou, aby sa sparili a išli ľahšie olúpať. Potom som papriky olúpala, odstránila jadrovník, prekrojila na polovice, opláchla a odložila uschnúť.

  2. 2

    Medzitým som si zmiešala bryndzu s nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou, bielym mletých korením a pokropila trochou olivového oleja. Papriky som z oboch strán výdatne potrela olivovým olejom a prelisovaným cesnakom, a nakoniec som ich jemne posolila.

  3. 3

    Pekáč som vymastila olivovým olejom. Poukladala som naň papriky a tie som naplnila bryndzovou zmesou. Takto pripravené papriky som ešte raz pokropila olivovým olejom a dala piecť pri teplote 180 stupňov na asi 30 minút.

    Pečená paprika s bryndzou - obrázok 3
  4. 4

    Asi zo päť ráz som mala nutkanie papriku vybrať a pustiť sa do nej, tak nádherne voňala. Oplatilo sa však počkať.

    Pečená paprika s bryndzou - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier som servírovala opečenú papriku a výdatne poliala úžasným výpekom. Najlepšie sa mi k nej hodil tmavý chlebík. Mňam! :-))))

    Pečená paprika s bryndzou - obrázok 5

Diskusia k receptu

jody
OCH! Oslintala som si klávesnicu. Musím bezpodmienečne zohnať kápiu!!!
frezia68
Tak týmto asi navnadíš mnohých,bryndzu mám a papriku zajtra kúpim,hrubá sa možná lepšie lúpe? V tom nemám prax,ale urobím,lebo si pekne predviedla.
hrusticka76
..pomooooc,slintaaaam:))..prečo sem dávate také dráždiace recepty?..hneď zajtra vyskúšam..
egreska
aj ja robievam podobne,ale prvy krat som si na tu chut musela zvykat..teraz mi to už chutí .-)
sandratamer
@frezia68 , nemyslím si, že táto paprika sa ľahšie šúpe. Skôr ide o to papriku dostatočne opiecť a nechať spariť v zatvorenej nádobe, niekto dáva aj do mikroténového vrecka. Ak dodržíš postup, pôjde šúpať ľahúčko. @michsamant , samozrejme, fetu áno :-))
evas13
Vyskúšame, manžel zahlási: toto sa mi celkom lúbi. Takže máme večeru. Ukladám do KK Sandri
sovka62
Tak ma to láka, že to risknem. Možno tú papriku strávim, keď bude bez šupky. A keď nie, ešte vždy máme Pancreolan.
ivuska2010
Ta paprika se může naplnit vlastně jakýmkoliv sýrem...vždycky je to lahůdka!
sandratamer
Tiež si myslím, treba sa nechať viesť vlastnou chuťou. Samotná chuť papriky je tak božská, že syr ju už len podčiarkne...
haston
už viem, čo budem mať teraz v sobotu na večeru..
gittka
prudko jedlé,ako hovoria viacerí.určite čoskoro ochutnám.
jerica
Máme svoju papriku , vyskúšam, k tomu domáci chlebík.
Mohla by k tomu som pridať opečený cesnak .
sandratamer
Prepáč Miška, nevšimla som si tvoj komentár. Hrniec má byť prázdny, ide o to, aby sa paprika sparila bez prístupu vzduchu, potom ide ľahšie šúpať.
foska
Dnesna vecera ;)
Vyborne, mozno trosinku prislane (z bryndze) a pritazke na veceru, ale dobrotaaaaa! Dik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia