Pirohy s kapustou

jankulka79 - fotkajankulka79, 14. mája 2010

Už som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My ho robievame vždy na vianočné sviatky ale aj vždy Zobraziť celý popisUž som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My ho robievame vždy na vianočné sviatky ale aj vždy keď si chceme zamaškrtiť a pripomenúť si tú vianočnú vôňu.

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
Plnka:
1 ks
1 dcl
Posýpka:
250 g
250 g
2 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, vody a soli si pripravíme cesto, ktoré má byť skôr mäkšie a vláčne aby pirohy po uvarení boli pekne mäkké.

  2. 2

    Kapustu si nakrájame nadrobno a na oleji dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme čierne mleté korenie a soľ podľa chuti. Kapustu si necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme posýpku. Cibuľu a slaninku si upražíme pekne do chrumkava v jednej panvičke. Pripravíme si aj bryndzu a čerstvý nakrájaný kôpor.

  3. 3

    Z cesta potom robíme pirohy, ktoré plníme dusenou kapustou. Vkladáme ich do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 5 min. Potom ich vyberieme do misky so studenou vodou ( ale len na malú chvíľu) a potom do prichystanej nádoby. Posýpame upraženou slaninku a cibuľkou , bryndzou a kôprom. Takto pokračujem pri každej vrstve. Na úplný záver ich ešte polejeme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

piroh
ja sa plnim kyslou oprazenou kapustou ,a pohompalam v oprazenej slaninke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia