Foto: jankulka79
Už som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My ho robievame vždy na vianočné sviatky ale aj vždy Zobraziť celý popisUž som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My ho robievame vždy na vianočné sviatky ale aj vždy keď si chceme zamaškrtiť a pripomenúť si tú vianočnú vôňu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajca, vody a soli si pripravíme cesto, ktoré má byť skôr mäkšie a vláčne aby pirohy po uvarení boli pekne mäkké.
- 2
Kapustu si nakrájame nadrobno a na oleji dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme čierne mleté korenie a soľ podľa chuti. Kapustu si necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme posýpku. Cibuľu a slaninku si upražíme pekne do chrumkava v jednej panvičke. Pripravíme si aj bryndzu a čerstvý nakrájaný kôpor.
- 3
Z cesta potom robíme pirohy, ktoré plníme dusenou kapustou. Vkladáme ich do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 5 min. Potom ich vyberieme do misky so studenou vodou ( ale len na malú chvíľu) a potom do prichystanej nádoby. Posýpame upraženou slaninku a cibuľkou , bryndzou a kôprom. Takto pokračujem pri každej vrstve. Na úplný záver ich ešte polejeme roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu