Zlatý vývar

jody - fotkajody, 26. mája 2010
Zlatý vývar
Foto: jody

Mali sme dnes chuť na veľmi "light" polievku :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Akúkoľvek zeleninu v akomkoľvek množstve nakrájame na stredné kúsky, alebo aké chcete, dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme za lyžicu rastlinného oleja, za malú lyžičku kurkumy, pár zrniek korenia, soľ (len trošku, zelenina potom má lepšiu chuť), pol hrste petržlenovej vňate a pomaly uvaríme do mäkka. Ku koncu pridajte 1 kocku bujónu, alebo aj nie, záleží od chuti. To je všetko, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hanina
Ja zvyknem zeleninku trošku orestovať na oleji .
evas13
@jody polievočka vyzerá ozaj výborne, ale aj ja zeleninku orestujem, tak ako @hanina. Kedysi dávno mi hovorili, že zelenina nemá ísť do studenej vody, vraj sa znehodnotí výživová a vitamínová hodnota.
sovka62
Aj ja ju restujem a potom netreba kurkumu, mrkvička pustí tú správnu farbu, aby bolo polievka zlatá.
bozulka
@sovka tá kurkuma je nielen pre farbu,ale trošku aj pre chuť,len sa to nesmie prehnať.Ja tiež restujem zeleninu a zalievam horúcou vodou a nezaobídem sa bez bujonu/slepačieho/ v tomto prípade a kopou zelenej vňaťky celerovej aj petržlenovej.Pridávam aj por a zelenú papriku.