Domáci kečup č.2

hanina - bez fotkyhanina, 28. mája 2010

Keď mám veľa paradajok robievam roky takýto kečup.

Suroviny

1,5 kg
3 ks
3 ks
3 strúčiky
1,5 dl
5 dkg
10 ks
2 -3 ks
3 ks
1 ks
3 ks
2 ks
1 ks
3 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko umyť, nakrájať, pridať koreniny a Deko/ okrem cukru a soli/ a 1 hod. variť, prepasírovať, ochladiť, rozmixovať.Z 15 dkg cukru urobiť karamel. Pridať karamel do masy.Rozmiešať a variť do zhustnutia. Počas varenia pridať ešte 3 PL cukru a 1 Čl soli.

  2. 2

    Sterilizovať pri 80 stupňoch 20 minút.

Diskusia k receptu

hannah22
niečo podobné tiež robím roky ale bez mrkvy a karamelu, skúsim tvoju verziu ...:))
hanina
Sjuz chcela, aby som to vložila - vlož aj Ty svoju verziu. Budeme mať všetko pokope.
marienka44
V receptre sa pise, ze po hodine varenia prepasirovat. Ako prepasirovat? Cez sitko? To je pracne. Je nejaky iny spôsob?
hanina
Môžete len rozmixovať - ale nezabudnite vybrať škoricu. Ja mám také veľlé sito ešte po maminke a ide to rýchlo.