Foto: oskarlo
v akomkoľvek skupenstve mám proste rád hrach...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na masle osmahnem trochu nakrajanej mrky, petrzel a zeler, namočený sušený hrach a trochu mrazeného hrášku.posolíme trochou vegety a zalejeme vodou a do mäkka podusíme. rozmixujeme do hladka , pridame rozhabarkovanú muku s mliekom a smotanou, asi sa tomu hovori zátrepka. Pridame ešte celý hrášok a privediem k varu, prevaríme a este chvilu miešame aby sa nam nechytila kora, mozme pridat trochu petrželovej vnate.
- 2
Na dotvorenie dekoracie, nadrobno nakrajat slaninku, usmažit a pridat nadrobno nakrajanu salamu,vybrat z masti,pridat na koliska nakrajanu cibulu usmazit do zlatista a pridat sladku sojovu omacku a dosmazit. podavat na vrchu na lyzicke kyslej smotany.
- 3
Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu